Defilau si goale daca erau platite, insa in viata de zi cu zi aratau total diferit. Cum erau in realitate cele mai frumoase femei din anii '90


E o vorba celebra care spune ca "in anii '90 supermodelele conduceau lumea". Era perioada in care Cindy Crawford, Naomi Campell sau Claudia Schiffer faceau istorie pe catwalkurile internationale.


Daca in prezent le avem pe Miranda Kerr, Cara Delevingne sau Alessandra Ambrosio, in anii '90 legea in modelling o faceau cele 3 supermodele mentionate mai sus, alaturi de alte nume grele precum Elle "The Body" McPherson, Linda Evangelista, Helena Christensen, Kate Moss sau Eva Herzigova.

Foto: Cindy Crawford

Daca modelele momentului isi expun siluetele perfecte in outfituri cat mai sumare, decoltate, mulate, care lasa multa piele la vedere, divele anilor '90 aveau un alt stil vestimentar. Pe podium apareau si dezbracate daca le-o cereau marii designeri, insa pe covorul rosu sau la evenimente mondene purtau tinute decente, care lasau prea putine la vedere.

Foto: cum se imbracau supermodelele anilor '90 la evenimente

Cum in anii '80 si '90 era o moda sa pozezi in Playboy, supermodelele vremii au aparut si ele goale in paginile celebrei publicatii. 

Americanca Cindy Crawford si nemtoaica Claudia Schiffer erau considerate reginele modellingului si erau un etalon de frumusete pentru femeile din acele vremuri.

Foto: Claudia Schiffer si Cindy Crawford

Claudia Schiffer si-a inceput cariera cu cateva aparitii prin revistele de moda, insa statutul de supermodel l-a castigat atunci cand Karl Lagerfeld a ales-o sa reprezinte imaginea Chanel. Claudia a devenit rapid cunoscuta in toata lumea, in special dupa asemanarea cu Brigitte Bardot. Frumoasa blonda cu ochi albastri s-a retras acum din lumea modei si a declarat ca “supermodele, asa cum am fost noi odata, nu mai exista.” “Poate doar Gisele Bundchen s-ar putea apropia de aceasta titulatura”, a mai adaugat ea.

Si Naomi Campbell a facut istorie in anii '90. Top modelul si-a inceput cariera la 16 ani, cu o aparitie pe coperta revistei Elle din Anglia. Naomi a fost prima femeie de culoare care a aparut pe copertele revistei Vogue din Italia si Franta. In anii ’80, Naomi Campbell, Christy Turlington si Linda Evangelista au fost supranumite “Trinity” si au devenit cele mai reprezentative modele ale acelei perioade.

Foto: supermodelele anilor '90

In anii ’90, Linda Evangelista a renuntat la plete si s-a tuns baieteste. Efectele? I-au fost anulate toate prezentarile din acel sezon! Dar cariera ei nu s-a terminat atunci, pentru ca in cateva luni situatia s-a schimbat complet. Linda a lansat o adevarat moda cu acea tunsoare, iar stilul ei a inceput sa fie apreciat si de criticii de moda.

Foto: Eva Herzigova

Replica pe care i-a dat-o revistei Vogue in 1990 spune totul despre faima ei si a colegelor sale de podium. “Nici nu ne dam jos din pat pentru mai putin de 10.000 de dolari pe zi,” le-a spus Linda reprezetatilor celei mai cunoscute reviste de moda.

 

VEZI mai multe imagini in GALERIA FOTO de mai jos.

  • Defilau si goale daca erau platite, insa in viata de zi cu zi aratau total diferit. Cum erau in realitate cele mai frumoase femei din anii 90

related posts

Modifică setările cookies