Fetiță de 12 ani, trântită la pământ și arestată de polițiști în Hong Kong


Un video în care o fetiță de numai 12 ani este trântită la pâmânt de polițiștii din Hong Kong a stârnit un val de revoltă pe internet. Mama fetiței a declarat că fiica sa se afla în zona protestelor pentru că era la magazin să-și cumpere materiale pentru pictură.


În imagini se poate observa cum polițiștii se îndreaptă spre un grup de oameni, printre care se afla și fetița de numai 12 ani, care s-a speriat și a încercat să fugă. Un polițist o prinde și o pune la pământ, iar alți colegi vin să îl ajute. 

Ulterior, poliția din Hong Kong a transmis un comunicat de presă în care a declarat că motivul arestării a fost pentru că micuța s-a comportat într-un mod suspect, iar ofițerii au folosit forța minimă necesară.

Sute de persoane au fost arestate de poliția din Hong Kong duminică, în timpul manifestațiilor organizate în semn de protest față de amânarea alegerilor legislative în fosta colonie britanică.

Aceste alegeri urmau să aibă loc duminică şi să permită reînnoirea Consiliului legislativ (Legco, Parlament). Acest moment este unul dintre puținele scrutine în cadrul cărora cetăţenii din Hong Kong au dreptul să voteze, scrie Digi24.ro.

Sursă foto: TheGuardian.com

  • Fetiță de 12 ani, trântită la pământ și arestată de polițiști în Hong Kong

related posts

Modifică setările cookies