Gerard Depardieu, un nou atac la adresa lui Vladimir Putin. Cum a reacționat Kremlinul


Gerard Depardieu a lansat un nou atac la adresa liderului de la Kremlin. Actorul care în trecut îl lăuda pe Vladimir Putin a declarat că poporul rus nu este responsabil pentru “excesele nebunești și inacceptabile” ale președintelui rus. 


Mai mult, francezul, care are și cetățenie rusă, a anunțat că va dona banii obținuți din vânzarea biletelor de la spectacolele sale refugiaților ucraineni, potrivit BBC

Prietenia dintre Gerard Depardieu și Vladimir Putin a devenit subiect de presă în 2013, când francezul a obținut cetățenia rusă. Celebrul actor a anunțat atunci că a renunțat la cetățenia franceză din cauza majorării de impozite pe care guvernul francez o anunțase la aceea vreme. 

Gerard Depardieu a primit atunci pașaportul chiar de la Vladimir Putin, în stațiunea Soci. 

La acea vreme, actorul și președintele și-au dat mâna și s-au îmbrățișat, Depardieu descriind Rusia drept „o mare democrație”.

Ce reacție a avut Kremlinul

Kremlinul a afirmat că declaraţiile actorului francez Gerard Depardieu, care l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin de „excese nebuneşti inacceptabile”, referindu-se la evenimentele din Ucraina, sunt de neînţeles. 

“Din cauza faptului că nu are cunoștințe din agenda politică (...) îi este greu să înţeleagă. Dacă vrea, îi putem explica”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, potrivit sursei menționate mai sus.

Fotografii: Getty Images/ Profimedia Images

  • Gerard Depardieu, un nou atac la adresa lui Vladimir Putin. Cum a reacționat Kremlinul

related posts

Modifică setările cookies