Greta Thunberg a fost luată pe sus de poliția germană, în urma unui protest la o mină de cărbune


Greta Thunberg s-a alăturat protestatarilor germani din landul Renania de Nord-Westfalia, care se împotrivesc extinderii unei mine de cărbune în zonă. Acțiunea de protest a fost reprimată violent de poliție, care i-a îndepărtat cu forța pe contestatari. 


Activista de mediu din Suedia a fost luată pe sus de poliție, duminică, în satul Lützerath din landul Renania de Nord-Westfalia. Greta Thunberg se alăturase protestatarilor germani, care s-au opus distrugerii satului pentru extinderea unei mine de cărbune.

Tânăra de 20 de ani s-a aflat în grupul de protestatari care a fost îndepărtat cu forța de poliție. Circa 70 de oameni au făcut front comun pentru a bloca lucrările de extindere a minei, săpând tuneluri și ridicând construcții neautorizate.

Autoritățile au catalogat acțiunea lor neautorizată și au trimis forțele de ordine să-i disciplineze pe opozanți, scrie ziarul german Bild.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BILD (@bild)

 

Greta Thunberg a zâmbit în timp ce era luată cu forța din zona de protest. Activista suedeză este una dintre cele mai răsunătoare voci ale luptei pentru adoptarea de măsuri drastice în scopul stopării crizei climatice.

În 2018, tânăra a început o acțiune de protest pe cont propriu, manifestând în favoarea climei în fața clădirii Parlamentului suedez.

Confruntarea cu forțele de ordine a fost violentă, mai multe persoane fiind arestate și duse la audieri pentru participarea la o acțiune de protest neautorizată.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

  • Greta Thunberg a fost luată pe sus de poliția germană, în urma unui protest la o mină de cărbune

related posts

Modifică setările cookies