Jane Fonda: "Am fost abuzata sexual in copilarie si am fost concediata pentru ca nu am vrut sa ma culc cu seful meu"


La 79 de ani, Jane Fonda si-a facut curaj sa vorbeasca despre abuzurile pe care le-a trait de-a lungul vietii sale. Intr-un interviu pe care l-a acordat actritei Brie Larson pentru The EDIT, legendara actrita americana a dezvaluit faptul ca a fost violata in copilarie.


”Am fost violata, am fost abuzata sexual in copilarie si am fost concediata pentru ca nu am vrut sa ma culc cu seful meu. Am crezut mereu ca era vina mea; am crezut ca nu am facut sau nu am spus ceea ce trebuia”, a declarat vedeta americana.

Jane Fonda a mai spus ca trecutul ei dificil a facut-o sa devina o activista pentru drepturile femeilor atat de infocata. Actrita sprijina miscarea V-Day, care militeaza pentru oprirea violentelor comise asupra femeilor si fetelor.

In 2001, ea a infiintat Jane Fonde Center fo Adolescent Reproductive Health, o asociatie care ajuta la prevenirea sarcinilor in randul adolescentelor americane. ”Cunosc fete care au fost violate si care nici macar nu isi dadeau seama ca au fost victimele unui viol. Ele isi spun: «Trebuie sa se fi intamplat astfel pentru ca am spus «Nu» intr-o maniera eronata»”, a adaugat Jane Fonda.

Prin activitatea sa, actrita americana vrea sa le ajute pe victimele unor astfel de abuzuri ”sa isi dea seama ca (violul si abuzul, n.r.) nu se intampla din vina lor”. ”Am fost violate si asta nu e ceva corect”, a mai spus actrita.

  • Jane Fonda: Am fost abuzata sexual in copilarie si am fost concediata pentru ca nu am vrut sa ma culc cu seful meu

related posts

Modifică setările cookies