Olimpiada 2012: Vezi cele mai frumoase si emotionante imagini din competitia sportiva


Concentrare, lacrimi de fericire si lacrimi de tristete... O imagine surprinsa la cea de-a XXX-a editie a Jocurilor Olimpice 2012 transmite mai multa emotie decat ar putea transmite toate cuvintele din lume.


Olimpiada de la Londra a reunit aproximativ 10.500 de sportivi din 204 tari, pregatiti sa obtina medalii la 302 probe sportive specifice pentru 26 sporturi. Dintre toate competitiile de pana acum am restrans cateva poze emotionante, ale caror protagoniste sunt femei puternice si determinate care si-au dedicat viata sportului si au venit in Anglia cu gandul de a urca pe cea mai inalta treapta a podiumului.

Iata cele mai frumoase imagini de la Jocurile Olimpice de vara din 2012:

1. Momentul in care Sandra Izbasa a cucerit aurul olimpic la proba de sarituri a fost unul dintre cele mai fericite atat pentru antrenori si sportiva, cat si pentru sustinatorii gimnasticii romanesti. Nu exageram in momentul in care spunem ca ochii ni s-au umplut de lacrimi in momentul in care Sandra a pasit triumfatoare pe podium, in timp ce imnul Romaniei se auzea pe fundal.

2. Cu toate ca nu este vorba despre un moment de fericire, imaginea cu Shin A-Lam poate deveni un exemplu de forta si determinare pentru femeile din intreaga lume. Dintr-o eroare umana, sportiva din Coreea de Sud a ratat finala la spada si poate chiar aurul olimpic. Fotografia este facuta in momentul in care arbitrii erau nevoiti sa ia o decizie si sa o declare sau nu castigatoare pe Shin A-Lam in fata Brittei Heidemann.

3. Nimic nu poate fi mai frumos decat sa treci prima de linia de sosire. Aceasta imagine o surprinde pe atleta Sanya Richards din Statele Unite ale Americii invingandu-le pe adversarele sale din Rusia si Jamaica la proba de 400 m. Momentul in care a urcat pe podium l-a impresionat pana si pe Usain Bolt, care a oprit un interviu si a ascultat imnul Statelor Unite din respect pentru sportiva.

4. Probele de inot sincron sunt poate cele mai frumoase din cadrul Olimpiadei. Pline de eleganta, sportivele reusesc de fiecare data sa uimeasca prin modul in care isi coordoneaza miscarile si fac gimnastica in apa.

5. Un singur punct poate face diferenta dintre invingator si invins, iar poza de mai jos o surprinde pe Lura Ludwig luptand pentru a obtine prima pozitie a podiumului in finala probei de volei feminin pe plaja.

Care este poza ta preferata?

  • Olimpiada 2012: Vezi cele mai frumoase si emotionante imagini din competitia sportiva

related posts

Modifică setările cookies