Kim Jong-un este în comă, iar sora sa îi va prelua atribuțiile. Ce scrie presa despre liderul nord-coreean


Este știrea momentului în toate publicațiile din lume. Kim Jong-un se află în comă, iar sora sa îi va prelua atribuțiile, spune un diplomat de origine sud-coreană.

Tag-uri: #kim jong-un #coma

După ce zilele trecute s-a scris că Kim Jong-un şi-a delegat o parte din autoritate colaboratorilor, în principal surorii sale mai mici, Yo-jong, potrivit unei evaluări a serviciului sud-coreean de spionaj, NIS, astăzi presa vorbește despre starea de sănătate precară a liderului nord-coreean și anume că aceasta se află în comă.

"Kim Jong-un îşi păstrează încă autoritatea absolută, dar o parte din ea a fost predată puţin câte puţin. Yo-jong este liderul numărul 2 de-facto, dar (Kim Jong-un) nu şi-a ales un succesor", a afirmat recent serviciul sud-coreean.

Scopul acestor delegări de atribuţii este să-l "elibereze de stresul guvernării şi să evite culpabilizarea lui în cazul unui eşec al politicii" regimului, mai scrie în comunicat.

Chang Song-min, care a fost şef al biroului de monitorizare a afacerilor de stat în mandatul fostului preşedinte sud-coreean, susţine că liderul de la Phenian este în comă.

Chang mai spune că are aceste informații de la o sursă din China și că liderul nord-coreean Kim este "comă", iar toate fotografiile cu acesta lansate de Coreea de Nord în ultimele luni au fost false.

Sursă foto: Profimedia Images

related posts

Modifică setările cookies