Mai mulți ruși aflați în străinătate își ard pașapoartele în semn de protest împotriva războiului din Ucraina


Manifestaţii de solidaritate cu Ucraina şi împotriva invaziei declanşate de Rusia au loc în fiecare zi în Europa. Străinii, dar și rușii aflați în Cehia, Germania, Spania, Marea Britanie şi Danemarca au ieșit pe străzi, strigând: „Opriţi războiul, opriţi-l pe Putin”, scrie The Guardian


Oamenii au fluturat steaguri ucrainene galbene şi albastre pentru a-şi arăta sprijinul. Unii au purtat pancarte cu sloganuri precum „Jos mâinile de pe Ucraina” şi „Putin, du-te la terapie şi lasă Ucraina şi lumea în pace”.

Cetățenii ruși, aflați la muncă în străinătate sau care trăiesc de ani buni în Europa au condamnat acțiunile Moscovei. În semn de protest, unii și-au ars pașapoartele în fața mulțimii. 

În imaginile de mai jos o femeie își arde pașaportul rusesc și îi îndeamnă pe oamenii adunați în piață să meargă să doneze sânge. 

Un bărbat, cu steagul Ucrainei pe umeri, face alcelași gest și le cere scuze ucrainenilor: 

„Iertați-mă fraților! Sunt rus, da...îmi este rușine astăzi pentru asta. Să știți că nu toți în Rusia sunt de acord cu aceste acțiuni fasciste. Îmi ard pașaportul meu și al familiei. Slavă, Ucrainei!”

 

Sursă foto: Facebook

Vezi și: 

  • Mai mulți ruși aflați în străinătate își ard pașapoartele în semn de protest împotriva războiului din Ucraina

related posts

Modifică setările cookies