Olena Zelenska, mesaj copleșitor după atacul rușilor asupra unei școli de arte din Mariupol: "Rezistați, oameni dragi!"


Olena Zelenska a postat un nou mesaj copleșitor pe contul de Instagram, dar și câteva imagini cutremurătoate cu ce a mai rămas dintr-o școală de arte din Mariupol, bombardată intens de armata rusă. 


Soția lui Volodimir Zelensky este alături de poporul ei și încearcă să-i întărească pe ucrainenii care luptă împotriva invaziei ruse. 

Recent, o școală de arte din Mariupol, unde se adăposteau circa 400 de persoane, a fost lovită de o bombă, scrie Time of Israel. Momentan, bilanțul victimelor nu este cunoscut. Clădirea era folosită ca adăpost pentru femei, copii și vârstnici. Reprezentanții Primăriei din Mariupol spun că oamenii se află încă sub dărâmături. 

“O școală de arte. 400 de oameni în subsol. O bombă aeriană. Ruine. Se caută supraviețuitori. O școală de arte din care ar trebuie să răsune muzică. În schimb, este plină de lacrimi și moarte. Este iar Mariupol. Inima țării noastre a fost împușcată și incendiată. 

Înainte de asta, a fost un teatru. Un semn pe care scris Copii, vizibil din aer, nu l-a oprit pe pilotul rus. Înainte de teatru a fost o maternitate. La fel și mii de blocuri care ard ca lumânările. 

Nu a mai rămas nimic din oraș. Doar locuitorii ei… 300.000 de oameni se ascund în subsolurile clădirilor distruse, fără electricitate, apă sau mâncare. Așteaptă să vadă unde va ateriza următoarea bombă a inamicului”, a scris Olena Zelenska pe Instagram, acolo unde a postat mai multe fotografii cu dezastrul făcut de ruși în Mariupol. 

“Mă adresez tuturor celor din acel loc chinuit. Țara știe ce se întâmplă. Țara face tot posibilul pentru a aranja coridoare pașnice. Inamicul vrea cu disperare ca civilii să nu pătrundă acolo. Dar o vor face. Rezistați, oameni dragi! Vă implor. Voi repeta cuvintele soțului meu: Ucraina nu își abandonează poporul”, a conchis nevasta președintelui ucrainean. 

Fotografii: Getty Images / Grzegorz Dudała

  • Olena Zelenska, mesaj copleșitor după atacul rușilor asupra unei școli de arte din Mariupol: Rezistați, oameni dragi!

related posts

Modifică setările cookies