Primăria Crevedia a amenajat un adăpost pentru familiile afectate de explozii, însă localnicii au dormit pe câmp


Opt familii din Crevedia și-au pierdut casele în urma exploziilor survenite la stația GPL din localitate, iar alte 11 au raportat daune severe la locuințele pe care le dețin. Unii localnici și-au petrecut nopțile sub cerul liber, pe câmp, deși Primăria Crevedia a amenajat un adăpost temporar.


În cursul zilei de duminnică, reprezentanții Primăriei Crevedia au anunțat că au amenajat un spațiu de cazare în incinta Căminului cultural din localitate. Dotat cu paturi de campanie și pături, adăpostul temporar este destinat familiilor care au rămas fără locuințe în urma exploziilor catastrofale de sâmbătă seară.

Contactat de PROTV.RO, primarul comunei Crevedia, Florin Petre, nu ne-a putut oferi detalii legate de numărul persoanelor cazate de primărie. 

Îmi pare rău, nu pot vorbi”, ne-a răspuns primarul la primul nostru apel. „După ce se termină ancheta. Până atunci ne ocupăm de cetățenii aflați în dificultate”, a revenit edilul cu precizări.

I-am explicat că acest subiect ne interesează, iar primarul ne-a transmis un al treilea mesaj: „Avem tot ce trebuie”, a scris Florin Petre.

În acest timp, oamenii din localitate se mobilizează pe grupurile de Facebook și cer ajutor pentru familiile sinistrate.

Bună seara, cu mare neplăcere doresc să aduc la cunoștință că o parte din familia mea (surorile mele și mama) sunt pe un câmp la ieșirea din comună (spre Cocani) desculți, fără haine, nemâncați și fără ajutor  datorită tragicului accident de la stația GPL fiind situată față-n față cu GPL ce a explodat.  Casa și tot ce am avut au fost distruse din cauza exploziei și a suflului fiind cea mai aproape.  Vă rog din  suflet  - Fac Apel către Primăria Crevedia să-i ajute dacă este cu putință... este un caz dureros, tatăl meu este internat la urgență în Floresca din cauza arsurilor”, a scris pe Facebook un bărbat care are familia la Crevedia.

Cum arată locul exploziei acum - vezi poze în GALERIA FOTO de mai jos!

Mesajul său nu a rămas fără ecou, mai mulți români oferindu-se să ajute.

Dacă sunt oameni care au nevoie de cazare, mâncare sau alte necesități mă puteți contacta la acest număr: 0766.627.416”, a răspuns cineva. Și mesajele continuau să vină:

Dacă aveți nevoie de haine sau orice altceva să-mi spuneți”.

Dacă mai este cineva care are nevoie de cazare vă pot fi de ajutor”. 

Ofer GRATUIT consiliere psihologică victimelor/ familiilor acestora , implicate in tragedia de la Crevedia!! Persoanele interesate îmi pot lăsa mesaj la +40 725 093 442”.

Am 2 camere, pot primi pe cineva într-o cameră”.

Mărturii din infernul de la Crevedia: „Casa noastră e cenușă”

Sursa foto: Semnal.EU Facebook

Mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos!

În acest timp, o femeie își spunea povestea tristă pe grupul de Facebook Crevedia, comuna mea: „Doamne... Cum poți să fiți așa de rău (Sic!)... Casa noastră e cenușă, au fugit desculțe surorile mici, iar tata, din cauza exploziei, l-a aruncat pe câmp. E intubat la Floreasca. Au stat pe câmp la depozit până spre dimineață, pt că nimeni nu s-a interesat. Păcat, domnule... Păcat.. Multă răutate”.

Altcineva a mulțumit pe internet binefăcătorilor săi: „Mulțumesc din suflet oamenilor buni care s-au mobilizat în Crevedia, casa care a explodat era a mea, vis-a-vis de GPL. Mulțumesc familiei care a ospitat surorile și mama, Dumnezeu să vă binecuvânteze, suflete bune, și să vă răsplătească înzecit!.. Vă mulțumim pt fiecare mesaj..faptă și bunătate! Multă sănătate și putere victimelor”, este mesajul său.

Persoanele care au rămas fără locuințe sau au raportat avarii la casele lor vor fi despăgubite din fondul de rezervă al Guvernului. Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu. 

Fotografii: Semnal.EU Facebook/Primăria Crevedia/Inquam Photos - Octav Ganea

Vezi și VIDEO:

  • Primăria Crevedia a amenajat un adăpost pentru familiile afectate de explozii, însă localnicii au dormit pe câmp

related posts

Modifică setările cookies