Prințesa Inimilor, o rebelă din toate punctele de vedere. 12 situații în care Lady Diana a încălcat protocoalele regale 


Au trecut peste 20 de ani de la accidentul de mașină tragic al prințesei Diana din Paris. Milioane de oameni din întrreaga lume au plâns moartea "Prințesei Inimilorl", care avea doar 36 de ani atunci când s-a stins. Pe 1 iulie, Diana ar fi împlinit  57 de ani. În ciuda scurtei sale vieți, ea a lăsat un impact major asupra familiei regale și asupra lumii. Cele mai mari realizări le ei, sunt, desigur, fiii ei.  "Eu conduc cu inima, nu cu capul", spunea ea în 1995. Diana a fost o Prințesă rebelă, care a încălcat de nenumărate ori protocoalele regale. 


1. Și-a ales propriul inel de logodnă - dintr-un catalog.

 

Deși inelele de logodna regale sunt de obicei realizate la comandă, mireasa de 19 ani a selectat bijuteria din catalogul de colecții de Garrard. Acum, ducesa Kate Middleton poartă inelul, format din 14 diamante in jurul unui safir de 12 carate, fixat în aur alb.

 

2. Și-a scris singură discursul  

Spre deosebire de generațiile dinaintea ei, a ales să renunțe la tradiția nunții regale, spunând că va "asculta" de prințul Charles. Trei decenii mai târziu, William și Kate i-au urmat exemplul.

 

3. Era o mamă modernă 


 Mama la 20 de ani, ea avea o viziune complet modernă și intimă asupra creșterii copilului încă de la început. Ea a ales numele fiilor ei. (Charles a vrut pe Arthur pentru întâiul lor născut, Albert pentru al doilea.) Când Charles era doi ani, mama lui a zburat în Malta pentru a petrece Crăciunul cu tatăl său, cu bunicii săi. "Diana și Charles au răsturnat tendința regală de separare, luând pe William, în vârstă de nouă luni, precum și pe bunicul său, cu ei în turneul de șase săptămâni în Australia și Noua Zeelandă", a declarat expertul regal, Christopher Warwick. "William și Harry erau foarte, foarte norocoși cu Diana ca mamă, deoarece ideile ei erau atât de diferite față de generația anterioară".

 

4. N-a pus munca pe primul loc


Când s-a căsătorit cu prințul Charles, Diana a renunțat la profesia de educatoare în favoarea obligațiilor sale regale. Dar, în timp ce își menținea îndatoririle oficiale, Diana a fost în primul rând alături de copiii ei. "În mod inevitabil, ea și-a lăsat copiii cu slujnice - la fel cum ea însăși și mulți alți copii britanici au fost lăsați - dar a încercat să-și aranjeze programul pentru a se potrivi cu băieții", scrie Katrine Ames în Newsweek în 1997 

 

5. Și-a trimis băieții la școala publică  


La insistența mamei sale, William a devenit primul moștenitor al tronului care a mers la o școala publică - la grădinița de copii a lui Jane Mynor, lângă Palatul Kensington. "Decizia ca William să-și dezvolte abilitățile de pictura cu degetul, alături de alți copii obișnuiți a fost a Dianei, care a lucrat ea însăși într-o grădiniță", a scris George Hackett în Newsweek în 1985 .

 

6. Și-a expus copiii la un mod de viață ne-regal.


Nu s-a răzvrătit doar în privința școlii. Diana i-a dus pe băieți la fast food, i-a dus cu autobuzul, lăsându-i să poarte blugi și șepci de baseball; au avut biciclete și triciclete și s-au plimbat cu sania.

De asemenea, le-a dus la spitale și adăposturi fără adăpost. "Ea a vrut foarte mult să ne ducă să vedem cât de greaeste viața reală", a spus William  în 2012 la ABC News. "Și nu pot să-i mulțumesc destul pentru asta, pentru că realitatea bate filmul, iar asta a fost una dintre cele mai mari lecții pe care le-am învățat, cât de norocoși și privilegiați sunt mulți dintre noi - în special eu. "

 

7. A înțeles puterea modei.


În 1994, după cea  apărut un documentar despre infidelitatea prințului, Diana a purtat în public o rochie extrem de scurtă. A doua zi, toate ziarele scriau despre aspectul ei încrezător (unul care încălca cu siguranță codul de îmbrăcăminte al reginei).

 

8. Vorbea sincer cu presa.


În 1995, Diana a a dat un interviu în acrea  deyvăluit doarte multe secrete, pentru Martin Bashir, de la BBC . Deși agenții ei au susținut că mai târziu a regretat, prințesa a încercat să preia controlul asupra mass-media și paparazzilor care roiau în ei. A fost primul ei interviu solo și a fost vizionat de mai mult de 21,5 milioane de persoane în Regatul Unit.

 

9. A vorbit deschis despre căsnicia ei.


În interviul BBC, ea a abordat relația de lungă durată a lui Charles cu Camilla Parker-Bowles: "Femeile au instinctul foarte dezvoltat. În această căsătorie, era deja cam aglomerat.", spunea ea.

 

10. A vorbit despre boli mintale și tulburări de alimentație.


Prințesa Diana a vorbit, de asemenea, despre lupta sa cu bulimia, despre care ea a spus că a fost rezultatul stresului pe care l-a resimțit că-și mențină căsătoria intactă. "E ca o boală secretă ... Stima ta de sine scade drastic și tu nu crezi că ești demn sau valoros ... Este un model repetitiv care te distruge foarte mult .“

 

 

11. S-a bucurat de viață.


După divorțul ei prințul Charles, Diana a refuzat să se facă dispărută. S-a bucurat de romantism cu diverși bărbați fermecători, bogați - inclusiv Dodi Al Fayed. Ea și prințul William au petrecut o vacanță cu el în Saint-Tropez, în vara anului 1997, cu puțin timp înainte ca Diana și Dodi să fie uciși într-un accident de mașină la Paris la 31 august.

 

12. A refuzat formalitatea.


Când Diana vorbea cu copiii, ea se aplecă mereu să-ivadă și să le vorbească la nivelul ochilor. "Diana a fost primul membru al familiei regale carea  făcut acest lucru", a spus Ingrid Seward, redactor al revistei Majesty. Mai multt, aa a dat mâna cu un pacient cu HIV și a vizitat orfani brazilieni cu HIV în aprilie 1987, când boala era neînțeleasă și stigmatizată. 

  • Prințesa Inimilor, o rebelă din toate punctele de vedere. 12 situații în care Lady Diana a încălcat protocoalele regale 

related posts

Modifică setările cookies