Prințul Edward, fratele mai mic al Regelui Charles al III-lea, este noul Duce de Edinburgh


Fratele mai mic al Regelui Charles III, Prințul Edward, a fost numit Duce de Edinburgh la 59 de ani. După moartea Prințului Phillip, soțul reginei, titlul a fost preluat de actualul suveran. Ce îndatoriri și beneficii presupune acest titlu nobiliar.


Prințul Edward a fost numit Duce de Edinburgh chiar de ziua lui, 10 martie. Fratele mai mic al Regelui Charles al III-lea era Earl of Wessex din 1999, iar din 2019 a fost înnobilat și cu titlul Earl of Forfar.

Titlul de Duce de Edinburgh a fost creat în 1726 de Regele George I, care l-a numit pe nepotul lui Prințul Frederick în acest fel. Ultimul Duce de Edinburgh a fost Regele Charles III însuși, care a preluat acest titlu onorific de la Prințul Phillip, regele consort, tatăl său.

Ce beneficii aduce titlul de Duce de Edinburgh

Titlul nobiliar, numit după orașul Edinburgh din Scoția, a fost creat de patru ori din 1726 pentru membrii Familiei Regale britanice. Deținătorul său nu primește nicio proprietate și niciun venit de pe urma sa. Este, mai degrabă, un titlu onorific.

Cine e soția actualului Duce de Edinburgh

Prințul Edward, Duce de Edinburgh, este căsătorit cu Sophie Rhys-Jones (58 de ani) din iunie 1999. Împreună au doi copii: Lady Louise Mountbatten-Windsor și James Mountbatten-Windsor, Viscount Severn.

Nunta a avut loc la 19 iunie 1999, la Capela St. George din Castelul Windsor. În aceeași zi, Prințul Edward a fost numit Earl of Wessex, cu titlul suplimentar de Viscount Severn.

Soția sa, fostă Contesă de Wesses, actualmente Ducesă de Edinburgh, s-a născut într-o familie de condiție medie. A crescut în Brenchley, comitatul Kent, și a absolvit colegiul West Kent pentru a deveni secretară. Ulterior a lucrat în PR, meserie care i-a permis să reprezinte mai multe firme din UK, Australia și Elveția. 

Pe Prințul Edward l-a cunoscut în 1987, pe vremea când lucra la un post de radio din Londra. Cei doi au început o relație în 1993 și s-au căsătorit în 1999.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: 

  • Prințul Edward, fratele mai mic al Regelui Charles al III-lea, este noul Duce de Edinburgh

related posts

Modifică setările cookies