Raghad Saddam Hussein, fiica cea mare a lui Saddam Hussein, condamnată la închisoare în lipsă. Unde se ascunde


Raghad Saddam Hussein, în vârstă de 55 de ani, este fiica cea mare a dictatorului irakian Saddam Hussein. Ea a fost condamnată, duminică, la 7 ani de înschisoare pentru promovarea ilegală a partidului creat de tatăl ei. Decizia tribunalului din Bagdad a fost dată în lipsa ei, deoarece Raghad se ascunde într-o țară vecină.


Raghad Saddam Hussein a fost condamnată, în lipsă, la 7 ani de închisoare cu executare, deoarece a promovat ilegal partidul Baas, creat de tatăl ei, Saddam Hussein. În 2003, gruparea politică a fost dizolvată, iar mesajele ei au fost interzise. Conform agenției France Presse, fiica cea mare a lui Saddam Hussein a fost condamnată pentru „promovarea activităţilor partidului interzis Baas” în cadrul unor interviuri acordate în cursul anului 2021.

Cel mai discutat interviu a fost cel acordat postului TV Al-Arabiya, cu sediul în capitala Arabiei Saudite, Riad. Raghad Saddam Hussein, care de 7 ani se ascunde în Iordania, i-a declarat prezentatorului Sohaib Charair că țara ei era „stabilă și bogată” pe vremea când era condusă de tatăl ei.

Oamenii duceau o viață bună, demnă, și nimeni nu-i putea răni. Totuși, aceia care au făcut ceva și au depășit liniile autorității au fost tratați cu asprime. În general, statul era stabil și bogat”, a spus Raghad Saddam Hussein în interviu. Vezi VIDEO mai jos!

Câți frați are Raghad Saddam Hussein, fiica lui Saddam

Raghad Saddam Hussein a vorbit pe larg despre frații ei, patru la număr, și despre relația pe care avut-o cu aceștia până la războiul declanșat de SUA (2003). Raghad, care este fiica cea mare, mai are două surori - Rana și Hala, și doi frați - Odai și Qusai. Cei doi frați au fost uciși la Mosul de Armata americană.

Eram mai apropiată de băieți, așa că îi copiam inclusiv la joacă. A fost o copilărie frumoasă. Ei obișnuiau să-și facă griji în privința mea”, a spus fiica cea mare a lui Saddam.

Raghad Saddam Hussein, urmașa lui Saddam Hussein?

Cu doi frați uciși în confruntarea cu SUA, Raghad Saddam Hussein a preluat frâiele familiei, din postura de fiică mai mare a fostului dictator. După invadarea Irakului, Raghad a fost cea care i-a luat apărarea lui Saddam Hussein cel mai mult. Mulți s-au întrebat de ce și-a asumat ea acest rol.

Sunt sora mai mare. Avem un protocol anume în familie. Puțini oameni știu lucruri despre viața noastră. Ordinea vechimii este importantă. Și ne respectăm unii pe alții. Mai mult decât atât, ei au încredere în mine. Mama și surorile mele au mare încredere în mine. În plus, eu am multe dintre calitățile tatălui meu”, a mai spus fiica lui Saddam Hussein.

Cum a murit Saddam Hussein

În iunie 2004, Saddam Hussein a fost capturat de Armata americană și plasat în custodia forțelor armate staționate lângă Bagdad. Alături de el se aflau și alți 11 lideri ai partidului Baas. La data de 30 iunie, americanii i-au predat pe toți autorităților guvernamentale irakiene, pentru a fi judecați după legea locală.

Tribunalul Special Irakian l-a condamnat pe Saddam Hussein pentru crime comise împotriva propriului popor (masacrul de la Dujail, 1982). La 5 noiembrie 2006, Saddam a fost declarat vinovat de crime împotriva umanității și a fost condamnat la moarte.

Fostul dictator a fost executat prin spânzurare la 30 decembrie 2006, în prima zi a sărbătorii Eid ul-Adha. Cei care l-au condamnat au refuzat să-i respecte dorința de a fi ucis de un pluton de execuție.

Fotografii: Getty Images

  • Raghad Saddam Hussein, fiica cea mare a lui Saddam Hussein, condamnată la închisoare în lipsă. Unde se ascunde

related posts

Modifică setările cookies