Discursul dur al actorului la adresa afaceristului care își dorește un nou mandat la Casa Albă a avut loc în fața tribunalului din New York, acolo unde are loc procesul lui Donald Trump.

Starul de la Hollywood a participat la un eveniment de campanie al lui Joe Biden împreună împreună cu doi foști ofițeri de poliție, Harry Dunn şi Michael Fanone, care se aflau la Capitoliu, când a fost atacat de susţinătorii lui Trump, în ianuarie 2021.

Actorul l-a numit pe fostul președinte Trump o amenințare pentru țară și a susținut că acesta a incitat la violență și distrugere în 6 ianuarie 2021, la Capitoliul SUA.

Vorbind pentru Sky News, De Niro a spus că Trump nu ar trebui să fie președintele Statelor Unite. „Știți care este părerea mea despre Donald Trump, este un monstru. Nu ar trebui să i se permită... ascultați… nu poate fi din nou președinte al Statelor Unite, niciodată, niciodată.”

„Oamenii știu asta, mulți oameni știu asta și se tem să spună ceva, dar oamenii trebuie să vorbească acum și să spună, și să recunoască în sinea lor că este un monstru. S-ar putea să le fie frică, dar trebuie să vorbească. Acesta este momentul adevărului pentru această țară. Punct”, a continuat el.

De Niro și-a amintit că iniţial s-a râs de candidatura lui Donald Trump în 2016.

„Am uitat lecţiile istoriei care ne-au arătat alţi clovni care nu au fost luaţi în serios până la un moment dat când au devenit dictatori vicioşi. Cu Trump avem o a doua şansă şi nimeni nu râde acum. Acesta este momentul să-l oprim, excluzându-l prin vot o dată pentru totdeauna”, a conchis actorul.

Oficialii din tabăra lui Trump au declarat că ieșirea lui De Niro arată disperarea lui Joe Biden și faptul că va pierde alegerile. „Cifrele preşedintelui Trump continuă să crească. Şi tot ce poate face Biden este să lanseze un actor expirat”, a afirmat Jason Miller, unul dintre purtători de cuvânt ai lui Trump.

Fotografii: Getty Images