S-a dovedit stiintific: femeile nu pot parca! Ce greseli fac cel mai des femeile la scoala de soferi. Esti de acord?


Stereotipurile conform carora femeile sunt soferi nepriceputi ar putea fi acum sustinute suficient din punct de vedere stiintific, existand dovezi oficiale care ar putea pune capat acestei indelungate batalii intre sexe: femeile chiar nu pot sa parcheze corect.


 

Potrivit MEDIAFAX, Informatii obtinute recent de cercetatori arata ca cele mai probabile motive pentru care soferitele pica testele de conducere sunt proba de parcare si cea de mers in marsarier, in timp ce barbatii sunt mai vinovati de neatentie in timpul condusului sau ignorarea oglinzilor retrovizoare si a indicatoarelor rutiere.

Dar cele mai mari discrepante intre sexe au aparut cand celor testati li s-a cerut sa parcheze, scrie Daily Mail. La parcarea cu spatele, de exemplu, femeile au comis de doua ori mai multe greseli (3.367) decat barbatii (1652).

"Dezbaterea despre cine este sofer mai bun, barbatul sau femeia, este aproape la fel de veche precum masina cu motor".

"Aceste rezultate par intr-adevar sa demonstreze ca exista diferente cand vine vorba de parcarea paralela si cu spatele. Evident, sunt niste trasaturi si talente care sunt mai proeminente la fiecare sex."

Statistici obtinute in baza legii libertatii de informare arata ca femeile care fac scoala de soferi au facut 68.217 greseli grave sau periculoase in timpul testelor practice din Scotia de anul trecut, in comparatie cu cele 52.144 greseli care le-au apartinut barbatilor.

Afla mai multe de pe mediafax.ro.

related posts

Modifică setările cookies