Scrisoarea unui medic israelian din România către copilul său nenăscut: „Dragul meu copil nenăscut”


Dr. Amin Zahra, care activează ca medic specialist la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalul Județean Brașov, i-a scris o scrisoare emoționantă copilului său care se pregătește să vină pe lume. În mesajul său, medicul israelian îi cere micuțului să mai aștepte, fiindcă „aici încă nu e pace, nu e iubire, nu e liniște și nici dreptate”.


Dr. Amin Zahra este cetățean român de trei ani. A absolvit Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timișoara, iar în prezent lucrează la Spitalul Județean Brașov. Născut la Ierusalim, medicul suferă în aceste momente din cauza conflictului militar grav de la granița cu Fâșia Gaza.

Într-o postare pe contul său de socializare, medicul Amin Zahra i-a transmis un mesaj copilului său care nu s-a născut încă.

Dragul meu copil nenăscut, dacă mă auzi ți-aș spune să mai stai acolo unde eșți, să îți mai amâni puțin venirea pe această planetă.

Pentru cât timp, nici eu, nici nimeni de aici nu știe. Aș vrea să îți pot spune că viață e frumoasă și că aici e iubire, pace și înțelegere. Aș vrea să te pot asigura că vei fi la adăpost și că nimeni nu-ți va face rău, că vei trăi o viață de poveste și că vei crește neștiind suferință. 

Aș vrea să îți pot arăta frumusețile acestei planete și tot ceea ce Dumnezeu a creat  pentru oameni. Dar... oamenii nu mă lasă.    

Aceiași oameni care iau în râs viața, bunătatea, inocența. Sunt și oameni buni, copilul meu, așa cum aș vrea să fii și tu, doar că cei buni și blânzi și recunoscători sunt cei care pierd mereu jocul pe această planetă, sunt cei care cunosc durerea, de care eu aș vrea să te feresc. 

Aici încă nu e pace, nu e iubire, nu e liniște și nici dreptate. Aici e încă haos și oamenii nu-și înțeleg încă menirea și sensul. Aici sunt lupte de putere și orgolii nemăsurate care dor și ucid. 

Așa că, pruncule, mai zăbovește acolo unde ești acum și roagă-te pentru noi, cei de-aici, căci noi până și asta am uitat

Tata”.

Medicul Amin Zahra mai are un băiat, căruia vrea să-i ofere o viață mai bună în România, departe de război. Dar o parte din familia lui se află în toiul conflictului.

Conflictul israeliano-palestinian este un conflict istoric îndelungat care implică teritorille Israelului și Teritoriile Palestiniene. Acesta are rădăcini istorice, religioase și politice complexe. Au trecut 75 de ani și cu siguranță oamenii știu adevărul. Partea cea mai tristă este că civili nevinovați sunt cei mai afectați.

Vă mulțumesc pentru mesajele trimise, familia mea este bine!”, a mai scris dr. Amin Zahra.

Fotografii: Facebook Amin Zahra

  • Scrisoarea unui medic israelian din România către copilul său nenăscut: „Dragul meu copil nenăscut”

related posts

Modifică setările cookies