Tânăra care le-a cerut medicilor să o ajute să moară: Nu e o dezbatere, e viața mea


O tânără de 23 de ani din Franța, care susține că este singura care poate decide ce face cu viața ei, le-a cerut unor medici din Belgia să o eutanasieze. Olympe, care e cunoscută sub acest nume pe rețelele sociale, a dezvăluit că o afecțiune necruțătoare o împiedică să vadă luminița de la capătul tunelului.


Olympe susține că suferă de multiple tulburări de personalitate, cauzate de diverse traume suferite în copilărie, care au adus-o în pragul disperării. Tânăra de 23 de ani a intrat în contact cu o clinică din Belgia, specializată în servicii de sinucidere asistată și e pregătită să renunțe la viața din prezent.

Conform mărturiilor sale, afecțiunea a fost declanșată de traumele suferite în copilărie, când a fost abuzată sexual și obligată să se mute dintr-o casă de copii în alta.

Nu e o dezbatere, e viața mea. Este decizia mea și a fost una foarte grea”, s-a confesat tânăra influencer în fața fanilor ei de pe rețelele sociale. (Sursa foto: @we.are.olympe)

Medicul cu care a vorbit a negat că i-ar fi promis ceva concret, deoarece astfel de proceduri ar putea dura luni sau ani de zile. În plus, acesta a adăugat că nu se simte confortabil că Belgia este descrisă ca fiind „camera de moarte” a Franței, țară unde sinuciderea asistată este interzisă.

Nu i-am văzut dosarul medical, dar i-am citit e-mailurile. Vrea să mă vadă. Această tânără și-a anunțat sfârșitul vieții până la finalul anului. Cu siguranță, această dată nu vine de la mine. Am nevoie de mai multe informații înainte să mă gândesc să o întâlnesc”, a spus medicul Yves de Locht, pentru Le Parisien.

Cazul ei amintește de cel al tinerei Noa Pothoven din Olanda, care a cerut să fie eutanasiată de medici. Ea fusese violată și abuzată și nu a mai dorit să trăiască.

Prima sinucidere asistată din Italia a fost aprobată de o comisie specială, la sfârșitul anului 2021. Un bărbat pe nume Mario a primit acceptul medicilor pentru a fi ajutat să moară. Șofer de camion, Fabio Ridolfi (inițial botezat Mario), a rămas cu sechele pe viață în urma unui accident. 

Italianul de 46 de ani a fost ajutat să moară în iunie 2022, în urma unei proceduri de sedare cu o substanță letală.

Inclusiv actorul francez Alain Delon a cerut să fie eutanasiat, după ani la rând în care a susținut dreptul oamenilor de a-și pune capăt zilelor cu ajutor specializat.

Fotografii: @we.are.olympe

Vezi și VIDEO:

  • Tânăra care le-a cerut medicilor să o ajute să moară: Nu e o dezbatere, e viața mea

related posts

Modifică setările cookies