Și-a dat în judecată fostul soț pentru că timp de 25 de ani s-a ocupat doar de treburile casnice 


Un tribunal din Spania a decis ca un spaniol să îi plătească fostei sale soții peste 200.000 de euro pentru cei 25 de ani în care a fost casnică și s-a ocupat doar de copii și casă. 


Bărbatul a fost obligat să îi plătească 204.624 euro (218.300 de dolari), calculul fiind făcut pe baza salariului minim anual de pe toată durata căsătoriei lor, se arată în hotărârea pronunțată de un tribunal din regiunea sudică Andaluzia, potrivit France24

Foștii soți au două fiice, iar căsătoria lor a fost guvernată de un regim de separare a bunurilor, care specifica faptul că tot ceea ce câștiga fiecare parte era doar al lor. În acest caz, femeia care a fost casnică timp de 25 de ani nu a avut acces la niciun ban sau bun. 

De când s-a căsătorit, soția s-a dedicat "în esență muncii în casă, ceea ce însemna să aibă grijă de casă și de familie și de tot ceea ce implică acest lucru", se arată în hotărâre.

Vorbind pentru postul de radio Cadena Ser, femeia, al cărei nume nu a fost dezvăluit, a declarat că fostul ei soț "nu voia ca ea să lucreze" în afara casei. Totuși ea se ocupa și de sălile de sport deținute de soț, acolo unde lucra ca instructor sau PR, însă fără a primi vreun ban pentru serviciile prestate. 

În afară de asta, "m-am dedicat exclusiv treburilor casnice, având grijă de soțul meu și de casă", a spus ea. 

De asemenea, instanța l-a obligat pe fostul soț să îi plătească o indemnizație lunară pentru îngrijirea fiicelor, dintre care una este minoră, iar cealaltă are peste 18 ani.

Foto: Shuttestock
 
  • Și-a dat în judecată fostul soț pentru că timp de 25 de ani s-a ocupat doar de treburile casnice 

related posts

Modifică setările cookies