VIDEO Ce a păţit o turistă care a escaladat o piramidă străveche din Mexic


Vechile piramide mayașe sunt un obiectiv turistic important în Mexic. Însă, în 2008, autoritățile mexicane au interzis escaladarea lor, de teama ca structura de rezistență a monumentelor să nu fie afectată. O localnică a încălcat această regulă sacră și era să fie linșată de vizitatori.


O tânără de 29 de ani a stârnit revoltă în rândul vizitatorilor Piramidei Kukulkan, obiectiv turistic aflat în statul mexican Yucatán. Femeia a escaladat monumentul, până în vârf, unde a executat un dans mai degarbă potrivit cluburilor de noapte.

În tot acest timp, vizitatorii aflați la baza piramidei au huiduit-o și i-au cerut insistent să coboare. Ceea ce femeia a și făcut. Însă, odată ajunsă la sol, tânăra a fost luată pe sus de mulțime, trasă de păr, împinsă, batjocorită și stropită cu apă, în semn de protest față de gestul ei.

Autoritățile s-au sesizat și au reținut-o pe tânără. Conform publicației mexicane Golfo Pacifico, tânăra este mexicană și a fost identificată drept Abigail Villalobos.

Polițiștii au amendat-o cu 5.000 de pesos, echivalentul a 260 de dolari americani, și au dezvăluit că femeia a încercat să-i inducă în eroare, spunându-le că e din Spania. Turista a scăpat ușor, deoarece amenda pentru încălcarea legislației privind protejarea monumentelor istorice poate depăși 5.000 de dolari americani.

Mai mult, ea a fost salvată din mâinile mulțimii furioase, care a bruscat-o chiar și când se afla în custodia autorităților. 

Mai multe filmulețe cu tânăra care urcă pe vestitul monument au fost distribuite masiv pe rețelele sociale, iar imaginile sunt de-a dreptul șocante.

Piramida Kukulkan, cunoscută și sub numele El Castillo sau Templul lui Kukulkan, este o piramidă mayașă aflată în centrul sitului arheologic Chichen Itza din statul mexican Yucatán. Templul actual a fost construit în secolul al XII-lea d.Hr. pentru mayașii itzá, în orașul antic Chichén Itzá.

În 2007, UNESCO a inclus monumentul pe lista celor 7 noi minuni ale lumii, pe care se mai află Marele Zid Chinezesc, orașul antic Petra (Iordania), orașul-templu Machu Picchu (Peru), statuia Cristo Redentor (Rio de Janeiro), Colosseum (Italia) și templul Taj Mahal (Agra, India).

Fotografii: TikTok @angelalopeze/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: 

  • VIDEO Ce a păţit o turistă care a escaladat o piramidă străveche din Mexic

related posts

Modifică setările cookies