10 lucruri pe care NU le stiai despre jobul de stewardesa


Pare jobul ideal, dar exista niste aspecte legate de viata la inaltime pe care multe dintre noi nu le stiam. O fosta stewardesa, pe numele Heather Poole, s-a hotarit sa dezvaluie pentru Business Insider cateva din cele mai bine pastrate secrete ale jobului.


1. Stewardesele cu vechime poarta fuste mai scurte. Cele incepatoare n-au voie sa-si scurteze lungimea fustei. De asemenea, rangul unei stewardese dicteaza pe ce rute poate zbura, ce zile isi pot lua liber si ce loc au în apartamentul de odihna al membrilor echipajului.

2. Stewardesele pot fi concediate pentru motive bizare. Heather Poole isi aminteste cum o angajata si-a pierdut slujba pentru ca si-a legat sacoul de la uniforma in jurul taliei. Daca o stewardesa se anunta bolnava, n-are voie sa se urce in niciun avion, nici macar ca pasager.

3.  Unele companii aviatice nu considera turbulenţe extreme decat acele cazuri in care pilotul pierde controlul avionului si au loc avarii structurale. Interesant este ca ranile suferite de stewardese in timpul turbulentor nu sunt considerate accidente la locul de munca.

4. In anii '60, existau cerinte stricte pentru stewardese: trebuiau sa aiba o inaltime de cel puţin 1,57m, nu mai mult de 59kg, sa nu aiba mai mult de 32 de ani si n-aveau voie sa fie casatorite sau sa aiba copiii.

5. Competitia este acerba pentru posturile de "servitori la inaltime". Cand compania aeriana Delta a anuntat 1000 de posturi libere in 2010, au primit mai mult de 100.000 de aplicari. Nici la Harvad nu este asa de mare concurenta, noteaza Poole.

Citeste si alte secrete ale stewardeselor pe Zf.ro!

related posts

Modifică setările cookies