Adela Popescu, mituri spulberate despre al doilea copil. „M-am așteptat numai la grozăvii”


Adela Popescu n-a avut nevoie de acomodare după cea de-a doua sarcină. Totul era deja în echilibru. Prezentatoarea emisiunii Vorbeșe lumea, de la PRO TV, explică într-un interviu pentru Perfecte.ro cum e viața de mamă la dublu, față de cum i s-a spus că va fi traiul cu doi copii.


Adela Popescu a devenit mamă pentru a doua oară în luna decembrie a anului trecut. Prezentatoarea TV mărturisește că la primul copil a fost copleșită de vinovăție, fiindcă nu simțea ceea ce i s-a spus că ar trebui să simtă în ipostaza de mamă. La patru luni de la a doua naștere, soția lui Radu Vâlcan spulberă câteva dintre cele mai frecvente mituri despre ceea ce înseamnă să fii mamă la dublu

„M-am așteptat numai la grozăvii, pentru că toate mamele spuneau că al doilea e al doilea. E clar că e mai greu decât cu unul. Dar, pentru mine a fost complet diferit, în sensul că eu am fost mult mai anxioasă după nașterea primului copil, decât după cea de-a doua naștere. Lui Andrei am apucat să-i simt mirosul; în cazul lui Alexandru nu am avut tihna aia de a-l simți, de a-l mirosi. Or, la ăsta mic mă trezesc noaptea, am timp, îl miros, am relaxarea să o fac.”

FOTO: Adela Popescu Instagram

Pe Alexandru a trebuit să învăț să-l iubesc. Mie mi s-a spus că în clipa în care naști te uiți la el și-ți dai seama că este cea mai mare dragoste a ta și... În primele luni simțeam o dragoste exacerbată, dar nu aveam sentimentul acela de iubire de care auzisem. Mă simțeam foarte prost, vorbeam și cu soțul meu: măi, dar n-ar trebui să simt mai mult? Evident, era ceva foarte puternic, dar nu puteam să o numesc iubire. Nu știu cum să explic. Am ajuns acum să-l iubesc de... uneori mă uit la el de-mi crapă inima de cât îl iubesc pe Alexandru. Iar al doilea a venit într-un moment în care sentimentul îmi era familiar, și atunci mi s-a declanșat mult mai repede.”

„Ți se spune că primul copil va fi gelos pe cel mic. Deocamdată n-a fost cazul, vom vedea mai târziu. Adică eu experimentez o a doua postură de mamă fericită. E chiar neașteptat de bine, deși mă așteptam la mai rău. Că depinde și ce așteptări ai.”

„Ți se spune că bebelușii au colici; ai mei n-au avut deloc.”

Adela, cu micuțul Andrei la manichiură

Adela Popescu și Radu Vâlcan și-au botezat al doilea băiat Andrei. Cei doi îl alintă „grăsuțul”, fiindcă se împlinește pe zi ce trece.

Mai doarme „grăsuțul” zece ore pe noapte? Ai scris asta pe blog...

„Grăsuțul, da. Azi-noapte a dormit șapte. M-am și supărat: Păi, ce faci măi copilule? Ce e ora asta de trezire? Doarme foarte bine, mi-e și frică să spun. Când am scris pe blog mi-a fost frică; zic că doarme zece ore și mă trezesc că își schimbă programul de somn. Doarme bine, ia în greutate vai de noi și vai de noi! Și acum urmează să-l botezăm, puțin mai târziu. În mod normal, pe la trei luni se botează copiii, dar a fost și foarte frig și ne-a fost teamă și de perioada asta cu gripa.”

Micul Andrei e atât de împlinit, încât nașa nu-l va putea ține în brațe la botez. „I-am zis că-i iau un port-bebe sau căruciorul, că n-are cum să stea o oră cu el în brațe”

Pe Alexandru l-ai retras de la grădi, apoi l-ai dus înapoi.  

„L-am dat de o săptămână. L-am retras din cauza sezonului gripal. Noi am zis că-l ținem în continuare, numai că cel mic a luat viroză în a doua săptămână de viață. Era bolnav, avea muci și am zis că n-avea sens. Andrei a făcut primele vaccinuri, că și astea-s importante. Iar un alt motiv pentru care l-am dus înapoi pe Alexandru a fost că s-a mutat grădinița lângă casa noastră. Nu, literlamente lângă casa noastră. Deci e lipită de noi.”

  • Adela Popescu, mituri spulberate despre al doilea copil. „M-am așteptat numai la grozăvii”

related posts

Modifică setările cookies