Diana Dumitrescu și-a schimbat stilul de viață
De când a fost diagnosticată cu sindromul intestinului iritabil, Diana Dumitrescu a exclus din alimentație glutenul și lactoza.
Diana Dumitrescu a povestit ce simptome avea până să primească un diagnostic din partea medicilor. Vara trecută, actrița s-a prezentat la spital cu dureri îngrozitoare și a fost la un pas să fie operată de apendicită, deși diagnosticul era altul.
„Mă balonam chiar și dacă beam un pahar cu apă și aveam un disconfort rău. Am avut două crize, prima s-a întâmplat anul trecut la finalul verii, când am ajuns la spital și nu mi-au dat de cap atunci la Urgențe, au crezut că am apendicită.
Am făcut tot felul de analize, au vrut să mă opereze și până la urmă și-au dat seama că nu este apendicită și au zis ei că nu am nimic. M-au trimis acasă după ce m-au ținut o noapte în spital, dar eu în continuare mă simțeam rău.
Criza a trecut, m-am liniștit fără să iau nimic și am continuat așa. Ultima criză am avut-o acum două luni de zile și mi-a fost foarte rău, pe fond de oboseală, mâncat aiurea și consumat băuturi acidulate. Mi-a fost foarte, foarte rău, în sensul că am plecat la spital la șapte dimineața.
Am ales să-mi fac o programare la un gastroenterolog și să văd ce am. Mi-a spus că este o criză de intestin iritabil. Mi-a făcut o ecografie unde au descoperit că sunt foarte iritată și umflată. Nu mă simțeam bine. Dacă mă vedeai pe stradă aveai senzația că sunt gravidă în șase luni. Eram umflată foarte rău și aveam dureri crunte', a explicat actrița, pentru WOWbiz.ro.
După ce a urmat în tratament care nu a dat prea mari rezultate, actrița a decis să mai ceară părerea unui medic și i s-a recomandat să continue regimul fără gluten și lactoză.
„Am primit un tratament, însă mi-a fost foarte rău de la el, iar ulterior m-am văzut cu un alt medic specialist, tot gastroenterolog. După ce m-a examinat, mi-a pus diagnosticul și mi-a spus că am nevoie de o vacanță în Bali.
Medicul mi-a spus că intestinul și stomacul sunt organele cu cei mai mulți centri nervoși și că din cauza stresului și a alimentației ajungem să avem aceste sensibilități (…) Până să ajung la el deja scosesem lactoza și glutenul din alimentație și mi-a spus că pot să țin regimul acesta de viață fără probleme, dar mi-a spus că este unul foarte scump', a adăugat ea pentru sursa citată.
Diana Dumitrescu susține că se simte foarte bine acum.
„Am scos din dietă glutenul și lactoza. Sigur că nu se întâmplă așa la toate mesele mai ales că dacă te duci la restaurant nu poți să garantezi că este fără lactoză sau gluten. Mănânc foarte mult acasă și acasă am ales să renunț la lactoză și la gluten.
Îmi aleg produsele fără lactoză și țin această dietă. Mă simt foarte bine și încerc să nu mă mai stresez din orice, tocmai pentru că eu sunt un om foarte stresat, tocmai pentru că stresul alimentează acest disconfort pe care îl am.
Mi-a fost foarte ușor să renunț la lactoză și gluten pentru că durerile pe care le-am avut erau foarte mari. Vreo trei zile după ultima criză nu am putut să mănânc, mi-a fost frică să mănânc. Erau dureri atât de mari că pur și simplu îmi era frică să mai mănânc.
Când am început să mănânc, am început cu supa de pui și cea de oase de vită. Ele au devenit nelipsite din casă pentru că mă ajută foarte mult să liniștesc stomacul.(…) În rest, am scos produsele de panificație cu gluten, iar la restaurant evit să mănânc astfel de lucruri. Prefer să mănânc grătare, mai mult aleg peștele și salatele.
Cumva este acel regim de viață sănătos pe care toată lumea îl promovează, dar eu l-am acceptat din nevoie. A fost o necesitate, din frica de durere”, a încheiat ea.
Sursă foto: Instagram