5 lucruri importante pe care nimeni nu ti le-a spus despre casatorie


Chiar daca ai primit multe sfaturi inainte sa te casatoresti (sau inca mai primesti, in asteptarea acestui moment), mai jos sunt 5 de la consilieri de cuplu pe care probabil nu le-ai auzit inca.


1. Nu este datoria sotului tau sa-ti ofere acea viata fericita "pana la adanci batraneti

In basme, printul se lupta cu zmeii si cu vrajitoarele pentru o femeie pe care abia o cunoaste, astfel incat sa se casatoreasca cu ea si sa-i ofere o viata fericita alaturi de el. In realitate, nu e normal sa te astepti ca sotul tau sa faca totul ca tu sa traiesti "fericita pana la adanci batraneti". Amandoi trebuie sa va satisfaceti reciproc nevoile emotionale.

2. Casatoria este cel mai satisfacator lucru, dar si cel mai greu

Cand lucrurile merg bine intre tine si sotul tau, n-ai putea fi mai fericita. Dar atunci cand merg rau, relatia voastra incepe sa sufere si voi va certati. Aproape ca nu poate exista nefericire mai mare decat cea produsa de doi oameni care s-au iubit si acum au ajuns doi straini care se urasc.

3. Fericirea ta in casnicie e responsabilitatea ta

Intr-o casatorie, sotul tau se presupune ca trebuie sa fie iubitor si grijuliu. Dar asta nu inseamna ca depinde de el sa te faca fericita. Fericirea ta depinde doar de tine. Daca nu esti fericita in relatia sau in viata, tu esti responsabila sa lupti pentru indreptarea lucrurilor.

4. Copiii sunt o recompensa inimaginabila

Un barbat o povestit odata la o reuniune de liceu "Daca nu as fi avut copii, as fi ajuns milionar si m-as fi retras pe o insula acum multi ani. Dar as fi preferat sa-i am oricand." Nimeni nu iti poate explica bucuria si iubirea pe care le simti ca parinte pana nu devii unul.

5. Sotul tau se va schimba, dar asa e normal

Multe femei care se casatoresc se tem ca sotul lor se va schimba in cineva care n-o sa le placa. Adevarul este ca omul de langa tine se va schimba in cele din urma. Si asa si trebuie sa se intample. Face parte din ciclul vietii. Cand ai 50 de ani, nu iti place aceleasi lucruri ca la 20. Si nici nu te mai comporti la fel. Secretul este sa continui sa descoperi persoana de langa tine, de-a lungul tuturor schimbarilor prin care trece. Astfel veti ramane indragostiti chiar daca sunteti persoane complet diferite de cele care erati cand v-ati cunoscut

related posts

Modifică setările cookies