Conform unui nou studiu, primul născut într-o familie este mai inteligent decât frații săi


Un nou studiu științific le dă motive de mândrie fraților mai mari.


Oamenii de știință de la Universitatea din Edinburgh sunt autorii unui nou studiu, care arată că primul născut tinde să obțină un scor mai mare la testele de inteligență și, în general, are abilități cognitive mai ample. 

Citește și: 6 "teste" pe care iubitul tau trebuie sa le treaca. Cum sa iti dai seama daca merita sau iti pierzi timpul cu el

Unul dintre motivele pentru care acest studiu ar putea fi adevărat este că cel mai mare dintre copii primește, de obicei, mai multă atenție față de frații săi. Cei care devin părinți pentru prima oară sunt mult mai entuziaști când vine vorba de creșterea copilului, astfel că primul are parte de tot sprijinul lor emoțional. 

Cel mai mare dintre frați poate că nu este cel mai amuzant, dar cu siguranță este cel mai responsabil, tinde să aibă mai mult succes în viață și este mult mai predispus să-și întemeieze o familie. 

”Cea mai semnificativă diferență constă în asumarea responsabilității - majoritatea primilor născuți spun că sunt mult mai responsabili decât frații lor. 

Cei mai mici dintre frați, pe de altă parte, sunt considerați cei mai amuzanți, mult mai relaxați și mai comozi”.

Citește și: Conform unui studiu realizat in Statele Unite, 7% dintre americani cred că:


related posts

Modifică setările cookies