Ce semnificație au, de fapt, unele vise erotice? Un psiholog explică!


E normal, la un moment dat în viață, să mai ai și vise erotice neobișnuite. Cel puțin așa susține Keith M. T. Hearne, un cunoscut și apreciat psiholog britanic. 


Specialistul a explicat semnificația celor mai comune vise erotice, iar afirmațiile lui au apărut în urma unui studiu recent inițiat de Bed SOS. Cercetarea a relevat că 48% din britanici au vise erotice. Doar unul din șapte a avut un vis care implică sex cu cineva neașteptat.

Ești înșelat/ă de partenera/ul ta/ău în vis? Întâmplarea poate fi cât se poate de reală!”, spune Keith M. T. Hearne. Specialistul pune toate acestea pe seama subconștientului, spunând că acesta este "deosebit de sensibil și că poate decripta chiar și cele mai subtile indicii, cum ar fi de pildă, feromonii". “Aceștia pot stimula centri nervoși și pot transmite semnale către creier, el fiind singurul transmițător către conștiința noastră”, a mai detaliat psihologul.

În egală măsură, visul poate fi inoculat și atunci când unul dintre parteneri suferă de obsesii la nivel de cuplu. “Dacă un partener se gândește des că va fi înșelat, atunci el va ajunge să viseze că jumătatea lui face sex cu o persoană necunoscută. De obicei, partnerii care au astfel de vise au suferit mai multe decepții în dragoste. Terapia de cuplu ajută foarte mult, reduce anxietatea și astfel dispar și visele care îi bagă în deznădejde pe parteneri”, a mai spus psihologul.

Dacă ai visat că ai făcut dragoste cu un partener de același sex, specialistul spune că n-ar trebui să-ți pui la îndoială orientarea sexuală. "Mai degrabă, ceea ce ar trebui să iei în calcul sunt ultimele tale „victorii” pe plan personal. Au existat în viața ta persoane de același sex care te-au ajutat să ajungi pe culmile dorite? Ei bine, acele persoane care ți-au marcat conștiința într-un mod benefic îți stimulează subconștientul să genereze vise de dragoste în semn de recunoștință. Într-un fel sau altul, subconștientul reconfirmă compatibilitatea în cadrul unui grup de persoane de același sex, refulând bucuria reușitei sub forma unui orgasm. Și bărbații și femeile pot simți în mod egal plăcerea în vis. Bărbații pot avea erecție, iar femeile pot atinge orgasmul chiar dacă clitorisul lor nu este stimulat”, a mai explicat psihologul.

Vezi și:

Wine Trips România S2E11 | Pe urmele turismului viitorului, la Biniște și Cai

  • Ce semnificație au, de fapt, unele vise erotice? Un psiholog explică!

related posts

Modifică setările cookies