De ce sexul este excelent pentru femeile de 40 de ani


Viata sexuala a unei femei incepe la 40 de ani. In ciuda faptului ca societatea noastra sugereaza prin toate mijloacele posibile ca apogeul vietii noastre sexuale este in jurul varsta de 25 de ani, mai toate sondajele contrazic aceasta impresie: se pare ca mai toate femeile care au trecut deja de 40 de ani confirma ca traiesc cea mai buna perioada a vietii lor sexuale.
 


“Este minunat! Daca imi spuneai la 28 de ani ca ma voi simti asa acum, nu as fi crezut-o”, spune o femeie de 48 de ani despre viata ei sexuala, citata de The Guardian. Dar exista o… poanta. “E sex extraordinar, dar nu cu sotul meu. Ca sa fiu sincera, el e ultimul om de pe planeta cu care as vrea sa fac sex!”

Siguranta de sine, hormoni si… aventuri. Cam astea sunt ingredientele pentru experiente erotice nemaipomenite pentru femeile mature. Un studiu realizat in Marea Britanie anul aceasta, arata ca aproximativ un sfert dintre femeile casatorite au avut o relatie extraconjugala, spre deosebire de numai 18% dintre barbati. Cine ar fi crezut?

Pe langa adrenalina crescuta de jocul de-a v-ati ascunselea cu amantul, sexul este imbunatatit si de siguranta de sine pe care numai trecerea timpului ti-o poate da. Psihologii explica faptul ca tinerele sunt foarte preocupate de imaginea lor, de defectele lor fizice, iar asta le impiedica sa se relaxeze si sa se simta bine. Femeile mature sunt mult mai echilibrate, mai sigure si nu au rezerve cand vine vorba de a fi satisfacute.

Hormonii sunt de partea femeilor de asemenea, dupa o varsta. Se pare ca in timp, cu cat ne apropiem de menopauza, scade nivelul de estrogen si oxitocina, hormoni supranumiti “materni” pentru ca ne fac mult mai atente la nevoile altora. Asadar, cum nivelul testosteronului creste la maturitate, femeile devin mai orientate spre propria satisfacere.

Varsta de 40-50 de ani mai ofera un avantaj: timpul liber. Copiii au crescut, cariera este stabila, astfel incat o femeie se poate concentra asupra ei mai mult. Si cum rata divorturilor este mare la acea varsta, oamenii sunt nevoiti sa-si gaseasca un nou partener atunci. Si abia in acel punct al vietii lor afla ce ii face fericiti.

 

related posts

Modifică setările cookies