Își lasă fiul de 5 ani să stea la tabletă 6 ore pe zi. Cine e vedeta tv care și-a șocat fanii cu această mărturisire


O prezentatoare tv din Marea Britanie, Naomi Isted, a supărat mamele din lumea întreagă când a dezvăluit că își lasă fiul în vârstă de 5 ani să stea 6 ore pe diverse device-uri ca să joace jocuri online.


Mămica britanică a mărturisit că varianta asta e mai ușoară decât să stea toată ziua să îl supravegheze. În plus, spune că la tabletă e mai în siguranță decât dacă ar alerga toată ziua prin casă. Declarațiile sale le-au înfuriat pe mămicile britanice, în condițiile în care specialiștii avertizează că statul prea mult în fața ecranelor este dăunător pentru cei mici.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Naomi Isted (@naomikisted) pe

În vârstă de 40 de ani și mamă a doi copii, Naomi Isted spune că fiul ei, Rocco, care e în primul an de școală, a cheltuit 700 de lire în timpul carantinei pe achiziționând diverse jocuri sau jucării de pe amazon și ebay.

Mămica britanică a mărturisit în The Sun că fiul ei a devenit pasionat de tehnologie încă de când era bebeluș și că se joacă pe telefon sau tableta încă de când avea 18 luni. 

“Se joacă pe orice pune mâna – telefoane, tablete, laptopuri. Este năzdravan și îmi fură telefonul când nu sunt atentă”, spune Naomi despre fiul sau Rocco.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Naomi Isted (@naomikisted) pe

La 5 ani, jocurile preferate ale lui Rocco sunt Minecraft și Roblox.

“Trebuie sa il țin ocupat – când se joacă la calculator știu că e în siguranță și nu aleargă prin casa, putând să cadă și să se rănească”, spune mămica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Naomi Isted (@naomikisted) pe

Ce spun psihologii despre timpul în fata ecranelor al celor mici:

Iată la ce trebuie să ne așteptam atunci când le dam copiilor acces la laptop, tableta sau smartphone, potrivit psihologului Diana Dumitriu:

Tableta, telefonul sau orice alt gadget folosit de către părinți pentru a-și liniști copilul atunci când plânge, pentru a-i distrage atenția atunci când vrem să-l hrănim, iar el refuză, poate fi considerat mită. Îi distrag atenția ca să obțin relaxarea lui, dar mai ales a mea, ca partinte care resimte frustrare și disperare că nu fac față. Unii copii sunt atât de solicitanți, încât unii părinți se pot simți de-a dreptul hărțuiți de nevoia de a face pe bufonul la fiecare masă a copilului sau epuizează efectiv toate modalitățile de a distrage atenția copilului.

Fac asta pentru simți confortul că el și-a mâncat toată cina sau ca să-și mute toată atenția de la un posibil disconfort pe care îl resimte, spre un ecran luminos care îi oferă culori și acțiune, doar ca să stea cuminte în cărucior, în mașină sau supermarket.

Mai mult decât atât,  supraexpunerea la tableta/telefon are un impact asupra atenției și concentrației, precum și asupra controlului apetitului. Exista studii care arată că atunci când privesc un ecran, acesta le limitează interacțiunea față în față, iar abilitățile sociale ale copiilor pot fi afectate negativ, ceea ce îi poate face incapabili în înțelege emotiille altora. Limitarea laturii empatice este de asemenea o consecință a privitului în exces a ecranului tabletei/telefonului, dar inteligența socială și emoțională este esențială pentru succesul vieții”, spune psihologul Diana Dumitriu pentru mamapentrudoi.ro. Citește AICI care sunt “efectele tabletei, smartphone-ului și tv-ului asupra copiilor. La câte ore ar trebui limitat accesul lor la ele “

 

 

  • Își lasă fiul de 5 ani să stea la tabletă 6 ore pe zi. Cine e vedeta tv care și-a șocat fanii cu această mărturisire

related posts

Modifică setările cookies