Pilula de a doua zi. Cum actioneaza si care sunt riscurile la care te supui daca o iei


Ai avut o partida de sex de milioane, insa ai uitat sa te protejezi? In acest caz, singura solutie este sa iei in calcul metoda de contraceptie de urgenta, asa numita "pilula de a doua zi", singura care te scapa de o sarcina nedorita.


Desi sunt atatea metode prin care poti preveni o sarcina nedorita, precum prezervativele, anticonceptionalele sau inelele contraceptive, se intampla uneori din diverse motive sa nu folosesti niciun tip de contraceptie, desi nu iti doresti un copil si sa te trezesti a doua zi intrebandu-te ce trebuie sa faci.

Daca o sa ajungi vreodata in situatia de a nu te fi protejat inaintea unei partide de sex, nu uita ca exista un plan B salvator, care nu trebuie deloc ignorat si care te salveaza de la o sarcina nedorita.

Pilula de a doua zi inseamna de fapt doua pastile, ce actioneaza impreuna pentru a te salva de la a avea un copil atunci cand iti doresti mai putin. Prima se administreaza in primele ore de la contactul sexual neprotejat, iar cea de-a doua dupa urmatoarele 12 ore.

Pilula de a doua zi nu este o metoda sigura, insa de-a lungul timpului s-a dovedit eficienta ei in aproximativ 90% dintre cazuri. Aceasta se poate administra de maxim doua ori pe an si actioneaza asupra spermatozoizilor eliminati in timpul ejacularii, impiedica inplantarea ovulului fecundat in uter sau poate chiar sa intarzie eliberarea ovulului, daca perioada ta fertila este aproape.

Avand in vedere faptul ca pilula de a doua zi actioneaza asupra hormonilor, trebuie sa ai in vedere faptul ca e posibil ca dupa administrarea ei sa intampini probleme precum dereglarea menstruatiei sau aparitia unor sangerari neregulate care pot persista o lunga perioada de timp.

Tu ai folosit vreodata pilula de a doua zi? Stii care sunt riscurile la care te supui? Ai fi dispusa sa o administrezi in caz de nevoie?

related posts

Modifică setările cookies