10 mancaruri ciudate, dar gustoase, pe care trebuie sa le incerci inainte sa mori    


Cultura gastronomica difera de la o tara la alta si, mai ales, de la un continent la altul. Ceea ce se mananca in Asia sau Australia, pentru noi pare desprins din filmele de groaza. 

Tag-uri:

Telegraph.co.uk a facut lista mancarurilor absolut ciudate din jurul lumii, dar care merita incercate pentru gustul lor deosebit si experienta gastronomica diferite. Chiar daca noua ni se par dezgustatoare, ele sunt apreciate si chiar ridicate la rangul de "delicatese".

Te invitam la o scurta calatorie in jurul lumii, pentru a descoperi niste mancaruri altfel :)

1. Oua invechite, China

Century eggs, cum se cheama ele, sunt niste oua de rata sau de pui care se mananca dupa ce au fost tinute cateva luni intr-o solutie salina, timp in care prind o culoare verzuie. In ciuda aspectului, sunt considerate delicatese.

 

2. Vin cu aroma de sarpe, Asia de Sud

Aceasta bautura este foarte populara in tari precum China sau Vietnam. Se considera ca este un tonic excelent. Se face fie prin inmuierea unui sarpe in vin de orez, fie prin amestecarea organelor acestuia, cu tot cu sange, in alcool.

 

3. Peste Fugu, Japonia

Este una din cele mai cunoscute feluri de mancare japoneze, iar asta mai ales pentru faptul ca iti pune viata in pericol. Acest peste este foarte toxic, iar daca nu este curatat corect, poate fi letal. Peste 20 de oameni au murit in Japonia in ultimii 20 de ani.

 

4. Tarantule prajite, Cambodgia 

Stim ca nu arata absolut apetisante, insa servite cu lime si si piper negru, sunt delicioase. In Cambodgia se vand direct pe strada.

 

5. Witchetty grub, Australia

Este numele dat de australieni unor larve albe de talie mare. Acestea au gust de migdale atunci cand sunt crude, iar atunci cand sunt gatite, pielea lor devine crocanta, ca cea a unui pui facut la rotisor. 

 

6. Sannakji, Coreea 

Sannakji este un fel de mancare de-a dreptul ciudat. Este de fapt o caracatita taiata bucati si servita in timp ce tentaculele inca misca. 

 

7. Escamoles, Mexic

Stim cu totii ca tequila este un produs facut din planta de tequila sau din agave. Insa nu multe persoane stiu ca si larvele care se hranesc din radacinile acestor plante se mananca. Escamoles, cum se numesc in Mexic, sunt niste larve foarte apreciate, considerate "caviarul insectelor". Chiar daca arata absolut dezgustator, acestea au o textura cremoasa si un gust asemanator cu cel al untului.

 

8. Tong zi dan, China 

Este, probabil, una din cele mai controversate mancaruri de pe planeta. Se mananca in fiecare primavara in orasul Dongyang si sunt niste oua fierte in... urina unor baieti tineri si virgini. Nu intrebati de ce.

 

9. Creasta cocosului, Europa

Creasta cocosului este utilizata in bucataria italiana. De altfel, este un ingredient-cheie in realizarea sosului cibreo. De asemenea, este folosita si in bucataria franceza ca garnitura.

 

10. Balut, Filippine

Pentru cei care s-au saturat de ouale fierte sau prajite, acest preparat duce gastronomia la un alt nivel. Balutul este un embrion de rata fiert in coaja.

related posts

Modifică setările cookies