15 lucruri care te fac să iubești diminețile


Să recunoaștem, diminețile au avut dintotdeauna o reputație rea. Le asociem, de obicei, cu trezitul pentru a merge la job și, desigur, nu se potrivesc prea bine nici măcar cu trezitul după o noapte în club. 


Au, însă, un ceva pe care cele câteva ore în plus de somn nu îl vor avea niciodată. Au momentul ăla – singurul din zi, de altfel – când totul pare posibil. Au o ușă către o lume în care toate posibilitățile se întind la picioarele tale și așteaptă cuminți să alegi una. Două. Trei. Patru. Sau mai multe.

Mai jos ne-am propus să îți lăsăm și ție o listă cu 20 de lucruri (subiective) care ne fac să iubim diminețile.

1.    Aerul dimineții, care îți aduce mereu aminte că oamenii sunt, de fapt, calzi. Nu răi. Nu egoiști. Nu nepăsători. Ci calzi.

2.    Senzația de dimineață după o noapte albă. Și fiecare e altfel. Într-una, soarele e un pic mai aproape. Într-alta, iarba un pic mai lungă. În următoarea, lumea e un pic mai bătrână. Iar în cea de lângă, actorii sunt un pic mai experimentați.

3.    Mirosul de cafea care leagă și dezleagă aerul ca pe o fundiță caldă, umple toată casa și ajunge până la patul tău, până la perna ta și aproape că ți se cuibărește în pijamale, în păr, pe față, pe buze, în zâmbet.

5.    Oamenii care își plimbă somnoroși câinii, ca și cum nu ar fi o dimineață care își poartă îmbujorată răsăritul, ci o după-masă leneșă de duminică.

6.    Când te trezești și știi că urci în mașina sau iei avionul să pleci într-o țară nouă, pe care nu ai mai văzut-o niciodată. Sentimentul ăla care începe cu o seară înainte și se amplifică când deschizi ochii, îți iei bagajul și închizi ușa în urma ta.

7.    Dușul de dimineață, momentul ăla când toate posibilitățile zilei sunt încă acolo, când nu ți-ai adus aminte deocamdată că ai uitat să trimiți mailul ăla important și nici nu te-ai certat deocamdată cu colegul ăla care urmează să îți strice ziua în doar câteva ore. Momentul ăla când poți să lovești realitatea cu 1.000 de visuri la oră. 

8.    Când ești trezit(ă) la 6:00 de ceea ce pare un ringtone din cale-afară de drăgălaș. Și momentul ăla când îți dai seama că e, de fapt, doar o mică pasăre și îți spui: “Awww, ce mic și adorabil trebuie să fie telefonul ăla!”

9.    Reluările serialelor tale îndrăgite, care sunt mereu dimineața. Primele programe de știri ale zilei. Emisiunile culinare. Și desenele animate de pe Boomerang.

10.  Praful magic pe care îl aruncă diminețile peste locurile aglomerate. Dintr-o dată străzile sunt senine, fără mașini și fără oameni care înaintează ca niște zombie, cu ochii bine înfipți în smartphone-uri. Străzile, metroul și tot orașul devin, dintr-o dată, terenul tău de joacă. Poți să te joci.

11. Sentimentul ăla când vezi răsăritul și simți prin fiecare por că ești singur(ă). Sentimentul ăla care, altfel, nu ar fi empowering. Dar în cazul ăsta e empowering. Răsăritul ăla e empowering, e ca și cum ai fi în primul rând la trezirea planetei. Un dar al oportunității în atât de multe sensuri.

12. Vânzătoarele de la metrou, cu buchetele lor mari de albăstrele, lalele sau mici snopuri elegante de levănțică parfumată.

13. Sentimentul ăla că ești încă aici, că trăiești, că ești viu. Și că dincolo, în camera alăturată, sunt copiii tăi, iar aici, în pat, lângă tine, persoana aia pe care o iubești cel mai mult. Sunteți toți aici. Și aveți privilegiul să vă treziți și să trăiți o nouă zi. Împreună.

14.  Cel mai bun moment să îți suni bunicii. Toți bunicii, se știe, se trezesc cu noaptea în cap, așa că ăsta e cel mai bun moment să suni și îi lași să îți spună ce nepot minunat ești, chiar dacă lumea ta se prăbușește, poate, în fața ta chiar în timp ce vorbești cu ei. Nimic nu bate sentimentul ăla de feel good.

15. Micul-dejun. O salată colorată, condimentantă cu iaurt, cât să ațipească toate gusturile laolaltă. O omletă molatică, amețită cu tot felul de mirodenii. Sau poate niște aripioare în stil american, peste care ai aruncat niscaiva sos de usturoi abia trezit și el din frigider. Și toate cu un pahar însorit de Cappy+ alături.

Și, nu în ultimul rând, poate cel mai bun motiv să iubești diminețile ar fi asta: dacă le spui în față că le urăști, poți să fii sigur că se vor răzbuna. 

related posts

Modifică setările cookies