3 motive serioase pentru care sa renunti la carne si sa devii vegetariana!


Cu totii stim ca nu este bine sa exageram cu consumul de carne. Totusi, in cantitati mari, cat rau ne poate face? Iata 3 motive care te pot transforma peste noapte in vegetariana.

Tag-uri:

"Skinny Bitch" este o carte scrisa de Rory Freedman si Kim Barnoiun, care incearca sa determine femeile sa aiba o alimentatie corecta, echilibrata si sanatoasa. In viziunea lor, lucrul acesta presupune si renuntarea definitiva la carne. Cele doua vin cu 3 argumente destul de convingatoare.

1. Poti sa faci pietre la rinichi!

Cand mananci cantitati mari de proteine animale si grasimi saturate si nu mananci cereale integrale, legume si fructe proaspete, nu iei necesarul de fibre care sa lege toate toxinele si grasimea laolalta pentru a fi eliminate din organismul tau.  Astfel, rinichii tai sunt in mare primedie de a dezvolta pietre, a imbatrani prematur si a ceda din aceasta cauza.  Trebuie sa munceasca de doua ori mai mult pentru a descompune proteinele si a elimina surplusul.

Intr-un studiu realizat pe 1500 de pacienti cu diabet, majoritatea si-au pierdut mai mult de jumatate din functiile rinichilor din cauza ingerarii unei cantitati mari de proteina animala.

2. Animalele si pasarile de la care mancam carnea cumparata din comert sunt crescute in conditii mizere si nesanatoase.

Autoarele cartii "Skinny Bitch" scriu ca fermele in care sunt crescute animalele au un spatiu mult prea mic.

"Gainile sunt inghesuite in custi atat de mici incat nu au loc sa isi deschida aripile, iar picioarele lor deformate cresc practic in jurul podelei din plasa de sarma. Acest mediu suprapopulat determina puii sa se ciuguleasca unul pe altul (...) Toti traiesc in mizeria produsa de propria urina, propriile fecale si propria voma cu rani infectate si inflamate" Astfel, pentru a mentine animalele in viata in conditiile astea, fermierii trebuie sa le adminsitreze regulat antibiotice.

Cele doua autoare au publicat rezultatul unui studiu care arata ca jumatate din antibioticele produse in fiecare an in SUA  sunt administrate animalelor din ferme. Aceste medicamente produc rezistenta la antibiotice celor care consuma carne tratata.

Autoarele cartii au enumerat "ingredientele" care se gasesc in carnea de pui pe care o cumparam din comert: hexaclorura de benzen, clordan, diclordifenil -tricloretan, dieldrin, dioxina, heptaclor (...) "Poate de aceea consumul de carne conduce la obezitate, afectiuni ale ficatului, rinichilor, plamanilor, ale aparatului reproducator, malformatii congentiale, pierderi de sarcina si afectiuni ale sistemului nervos".


3. Ne intoxicam organismul cu pesticide!

"Carnea contine de 14 ori mai multe pesticide decat alimentele de origine vegetala , iar lactatele de 5 ori mai mult decat alimentele de origine vegetala. Numai SUA utilizeaza anual 455 000 de tone de pesticide. (...) Pesticidele sunt deseori pulverizate direct pe animale pentru a le feri de paraziti, insecte, rozatoare si ciuperci. In plus, sunt si hranite cu pesticide. (...)

Ca sa creasca mai repede si mai mari, animalelor li se administreaza steroizi si hormoni de crestere. Ce se intampla cu oamenii care mananca aceste animale ingraste? Multi oameni de stiinta atribuie aparitia prematura a pubertatii la fetele tinere", scriu Freedman si Barnoiun.

related posts

Modifică setările cookies