1. Supa de pui cu taitei
Toate am auzit si, probabil am si simtit, efectul miraculos al supei atunci cand eram racite. Dar asta nu inseamna ca toate supele sunt la fel de sanatoase. Evita-le complet pe cele la plic si incearca sa gatesti cu alimente cat mai naturale. Nu mai cumpara morcovii din supermarket, ci ma degraba mergi in piata. Chiar daca arata mai rau legumele autohtone, ele sunt mult mai sanatoase. In ceea ce priveste taiteii, foloseste-i mai degraba pe cei de casa si nu pe cei cumparati din marile magazine. Doar asa poti spune ca ai mancat o supa sanatoasa.
2. Sandwich-urile
Ai impresia ca un sandwich mancat dimineata este un mic dejun perfect? Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa. Mezelurile sunt facute din carne procesata, plina de E-uri si de calorii. Unde mai pui ca le combini cu multa paine si eventual cu un sos de maioneza. Parca nu mai suna a mancare sanatoasa, nu-i asa?
3. Salatele
Alternativa sanatoasa a unui pranz copios este o salata? Mai gandeste-te! In general, salatele contin multe ingrediente de tip fast food, precum crutoane, pui prajit, branza foarte bogata in grasimi si dressing-uri cu maioneza. Daca crezi ca poti sa renunti la toate acestea, atunci intr-adevar, poti considera salatele ca fiind sanatoase.
4. Iaurtul
Obisnuiesti sa iti iei din iaurt necesarul de calciu si Vitamina D, dar citesti eticheta inainte sa il cumperi? Multe iaurturi sunt foarte bogate in grasimi si zaharuri, asa ca se transforma automat in alimente nesanatoase. Alege-le pe cele care contin cat mai putine adaosuri posibile. Pe piata sunt multe iaurturi cu diferite arome, asa ca ai de unde alege.
5. Batoanele de cereale
Dimineata, la pranz sau seara, dupa sala, in pauza de la serviciu sau de la scoala, un baton de cereale e mereu gustarea perfecta. Dar asta doar pana citesti eticheta si iti dai seama ca pana si cele fara ciocolata contin atata zahar, incat ai putea linistita sa mananci bomboane in schimb. Este in regula sa consumi batoane de cereale din cand in cand, insa incearca sa le alegi pe cele cu un continut scazut de zahar.