5 motive pentru care parul tau creste foarte greu


Parul lung este considerat a fi un semn de feminitate, ceea ce face ca toate femeile sa isi doreasca o podoaba capilara bogata.


Din acest motiv au fost create atat de multe produse pentru cresterea parului. Iata cateva motive din cauza carora parul tau ar putea sa nu atinga lungimea si naturaletea pe care ti-o doresti:

1. Cauze genetice

Cresterea parului este determinata in mare parte de gene si dureaza in mod normal intre 3 si 6 ani. In medie, parul creste 12,7 mm pe luna..

2. Caderea parului

Caderea parului este fireasca. Majoritatea oamenilor pierd in jur de 100 de fire de par pe zi. In mod normal firele care cad sunt inlocuite de altele noi, insa in momentul in care firele cazute nu sunt inlocuite, parul se rareste.

3. Varsta si stresul

Cu cat inaintam in varsta, parul incepe sa se rareasca. Dupa varsta de 45 de ani, productia de sebum a scalpului scade, asa ca parul se deshidrateaza. Stresul emotional poate determina, de asemenea, caderea parului. 

4. Ruperea parului

Spalarea agresiva, pieptanatul, coafatul si prinsul parului prea strans pot duce la deteriorarea parului. Produsele chimice pot cauza pierderea in elasticitate si finetea parului. 

5. Placa de par

Atat placa de par, cat si foenul duc la ruperea si uscarea parului deoarece acesta are de suferit din cauza temperaturilor mult prea ridicate. Parul trebuie protejat folosind masti de hidratare, produse de netezire si stralucire.

  • 5 motive pentru care parul tau creste foarte greu

related posts

Modifică setările cookies