6 lucruri de care ai nevoie când începi să mergi la sală


Sezonul cald aproape că a sosit, iar corpul tău are nevoie de un pic de tonifiere? Este cel mai bun moment să începi să mergi la sală și să îți formezi un obicei pe care ar fi bine să îl menții pe termen lung. Ca orice altă activitate, și mersul la sală trebuie pregătit. Iată, deci, o listă cu ce ai nevoie.


Încălțăminte adecvată

Orice sală de sport îți va cere să ai încălțăminte sport curată, pe care să o porți doar la interior. Spre deosebire de sporturile practicate afară, pe diverse tipuri de terenuri, care impun utilizarea de încălțăminte specifică, orice pantof sport este bun pentru sală. Dacă ești fan adidasi Adidas e foarte bine; dacă nu ai preferințe e la fel de bine, important e să fii încălțat comod, să ai o talpă aderentă și să te poți mișca în voie.

Îmbrăcăminte adecvată

Deși în toate video-urile online sportivii par să fie îmbrăcați la fel, fetele în colanți lucioși și cu bustiere care le pun în valoare pătrățelele de pe abdomen, băieții in pantaloni lejeri și tricouri care le scot în evidență bicepșii și pectoralii, adevărul e că nu există o uniformă pentru mersul la sală.

De fapt, multă lume preferă pantalonii sport lejeri și tricourile din bumbac atunci când vine vorba să facă mișcare fără camere de filmat. Sunt materiale confortabile, care absorb transpirația, care lasă pielea să respire și care nu îți încorsetează mișcările. Până la urmă, cel puțin acum, la început, mersul la sală are un scop foarte clar - fără legătură cu parada modei.

O geantă sport

O geantă sport sau un rucsac mai încăpător îți vor permite să ai întotdeauna echipamentul pentru sală în ordine și într-un singur loc. Sunt preferate gențile sport de umăr, paralelipipedice, cu gura largă, încăpătoare, în care ai acces rapid și ușor la orice accesoriu ai nevoie la un moment dat.

În ea trebuie să îți încapă echipamentul, încălțămintea, cel puțin un prosop și sticla de apă, dar e bine, în general, să ai suficient spațiu și pentru alte obiecte de care ai avea nevoie de-a lungul timpului.

Un prosop, mai bine două

Un prosop de dimensiuni mici este bine să te însoțească în sala de sport - nu e deloc confortabil să simți cum îți curge transpirația pe față sau pe gât, chiar dacă asta înseamnă că ai muncit din greu. E bine să alegi un model pufos, moale și puternic absorbant, cu care să te ștergi prin tamponare ca să nu iriți pielea.

Recomandarea noastră este să ai la tine și un prosop mare pentru duș - majoritatea sălilor de sport pun la dispoziția clienților vestiare cu dușuri și ar fi păcat să nu profiți de ocazia de a te împrospăta puțin după repriza de efort fizic susținut. 

Obiecte de toaletă

Știi că spuneam, un pic mai sus, despre duș? Ei bine, ai nevoie și de un gel de duș pentru a te reîmprospăta după antrenament. Nu uita să îl adaugi în bagaj! 

S-ar putea, când ieși de la sală, să ai altă destinație decât locuința personală, și în acest caz trebuie să te poți aranja pentru „mers în lume”. Un deodorant, un parfum, ceva accesorii pentru machiaj - tu știi mai bine de ce anume ai nevoie.

Apă

Sticla cu apă este nelipsită de la sală, din motive evidente. Desigur, poți cumpăra, chiar înainte să intri, o sticlă de plastic cu apă, dar în acest caz trebuie să ai mare grijă de ea, căci e dificil să o…  personalizezi.

Alternativa, mai confortabilă, mai sănătoasă și mai practică, este să ai propria ta sticlă sport pentru apă. Mai mult decât atât, poți alege un volum mai mare, de 750 milimetri sau chiar de un litru, astfel încât să fii sigur că ai la îndemână toată apa de care ai putea avea nevoie. 

Un avantaj în plus al sticlelor sport este acela că nu curg aiurea, deci nu te vei stropi din prea multă grabă și nu riști momente penibile în care ai putea vărsa apa pe podeaua sălii.

Mersul la sală este o decizie importantă pentru sănătatea și forma ta fizică, iar folosirea unui echipament adecvat, de la bun început, crește șansele să perseverezi în această direcție. 

Sursă foto: shutterstock 

related posts

Modifică setările cookies