6 produse pe care expertii in toxinfectii alimentare nu le mananca niciodata. Ce sa eviti daca tii la sanatatea ta



1. Produse taiate sau spalate in prealabil

Sigur ati cumparat si voi, la un moment dat, jumatate de pepene taiat in prealabil sau ananasul taiat deja in cubulete, gata ambalat. Expertii in toxinfectii alimentare spun ca asta e una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face. "Feriti-va de alimentele taiate sau spalate ca de ciuma", spune expertul Bill Marler. Risti sa te imbolnavesti de listerie,  pentru ca sunt sanse mari sa fie contaminate.

2. Anumite legume de mici dimensiuni (sau germeni) negatite

Germenii de fasole sau de grau, varza de bruxelles sau alte legume de mici dimensiuni au fost puse in legatura cu infectia de E coli sau salmonela, asa ca Marler spune ca nu le consuma decat gatite. Expertul spune ca germenii sunt in special expusi la asemenea contaminari din cauza semintelor lor.

3. Carnea rosie gatita mediu

De ce? Pentru ca o carne negatita bine risca sa fie contaminata cu bacterii.

4. Scoici crude

In 2008 Centru de Stiinta pentru Interesul Public a anuntat ca pestele si scoicile sunt pe locul 1 in topul alimentelor care cauzeaza toxinfectii alimentare.

5. Oua cu zeama sau crude

In trecut ouale crude au fost responsabile pentru multe cazuri de infectii cu salmonela, insa expertul sustine ca in prezent riscul este mai mic. Totusi, el sustine ca isi mananca intotdeauna ouale bine facute.

6. Lapte nepasteurizat 

De ce? Poate fi contaminat cu bacterii, virusi sau paraziti.

related posts

Modifică setările cookies