7 lucruri pe care nu le stiai despre oua


Ouale sunt o sursa din care iti poti lua necesarul de vitamina B, nutrienti si proteine. Desi sunt un subiect destul de controversat in ceea ce priveste influenta acestora asupra sanantatii inimii, nutritionistii sustin ca o dieta care include si aceste alimente este una sanatoasa. Iti prezentam cateva benefici ale acestora.
 

Tag-uri: #oua #sanatate #dieta

1 Galbenusul ajuta la dezvoltarea creierului

Galbenusul este una dintre cele mai bogate surse de vitamina B, care este asociata cu o reducere a inflamatiilor si cu o functionare mai buna a sistemului neurologic. Mai mult, oamenii de stiinta au demonstrat ca este unul dintre alimentele care ajuta la dezvoltarea creierului fetusului, in perioada sarcinii.

2 Sursa de proteine

Potrivit Shape.com, oul este alimentul principal pe care trebuie sa-l consumi pentru asimilarea proteinelor.

3 Varsta pasarii conteaza

Calitatea oului difera in functie de varsta pasarii care il produce. Ouale produse de pasarile intre saptamanile 28- 97 de viata, au un continut mai bogat de vitamine.

4 Culoarea galbenusului conteaza

Culoarea galbenusului indica sursa de hrana a pasarii. Daca galbenusul oului are o culoare intensa, acest lucru indica un grad mai ridicat al sanatatii pasarii.

5 Albus tulbure vs transparent

Iti poti da seama de prospetimea oului, dupa culoarea albusului. Daca acesta este tulbure, acest lucru inseamna ca nu este proaspat.

6. Maro vs Alb

Nu conteaza culoarea cojii acestui. Pana in acest moment nu sunt dovezi care sa arate ca exista o diferenta intre ouale cu o coaja maro fata de cele care au o coaja alba.

7. Perioada de valabilitate a oualor

Ouale pot fi consumate in cel mult 3 luni dupa data la care au fost produse, insa potrivit unui articol de pe shape.com, acestea pot fi consumate in alte 3 saptamani de la data expirarii. 

related posts

Modifică setările cookies