A chelit la 16 de ani, peste noapte. "Nu mi-aș fi dat singură seama niciodată!"


Emily McClelland din Marea Britanie a aflat în timpul unei vizite obișnuite la coafor că suferă de o afecțiune îngrozitoare.


Fata avea doar 16 ani atunci când i s-a spus la coafor că are o zonă foarte mică fără păr. 

"Am fost complet dezgustată de afirmație și  n-am luat în seamă. Mi-am văzut de viața mea. La început era de dimensiunea unui bănuț mic și poziționată chiar în mijlocul capului. Nu mi-aș fi dat singură seama niciodată.", a povestit fata.

 

Pe masură ce timpul trecea, pata a devenit tot mai mare. Ulterior au apărut și alte zone, așa că o vizită la medic a clarificat totul. Suferea de alopecie. 

"La început, am ascuns zonele în care chelisem folosind șampon uscat maro și apoi cu ajutorul meșelor.  Dar mi s-a întâplat un episod oribil la școală. În timpul orelor, un coleg a observat că începusem să chelesc și a strigat în gura mare. Toată lumea a auzit că sunt cheală. Mi-a fost îngrozitor de rușine.", a spus fata. 

 

 

Emilie, care are acum 21 de ani, a trecut prin multe. A purtat mult timp peruca perfectă, dar acum și-a ras părul și este mai e încrezătore ca niciodată. 

"Vreau să educăm oamenii despre asta și despre cât de normală este alopecia. Nu are rost să te îngrijorezi de ceva ce nu te poți schimba.", a explicat Emily. 

Alopecia, care cauzează chelire, se consideră o boală autoimună. 

Din anumite motive, sistemul imunitar al organismului începe să atace propriile foliculi ai părului. Celulele albe din sânge, cunoscute sub numele de limfocite T, fac ca părul să nu mai crească. Studiile spun că stresul agravrază problema. 

Există studii care sugerează că alopecia, ca și alte boli autoimune, se moștenește. Deocamdată, nu există niciun leac pentru această afecțiune.

 

  • A chelit la 16 de ani, peste noapte. Nu mi-aș fi dat singură seama niciodată!

related posts

Modifică setările cookies