Acneea de pe corp: de ce apare si cum scapi de ea VIDEO


Acneea de pe corp este extrem de neplacuta si inestetica, mai ales in sezonul cald. Asa ca nu trebuie nicidecum sa o neglijezi, mai ales ca in spatele ei se ascund probleme mai serioase, de natura hormonala sau bacteriologica. Perfecte.ro a stat de vorba cu medicul dermatolog Luminita Marinescu, pentru a vedea care sunt cauzele aparitiei, ce analize trebuie sa faci si cum sa o tratezi.


De ce apare?
"Acneea de pe corp poate sa insoteasca acneea de pe fata. Mai rar se intalneste doar in aceste zone. De obicei, este mai frecventa la baieti si evolueaza in formele mai severe de acnee", ne-a declarat dermatologul Luminita Marinescu.

Ce produse trebuie sa folosesti?
Acneea de pe corp beneficiaza de produse speciale de ingrijire, intocmai ca si acneea de pe fata: geluri, creme sau uleiuri de baie. Trebuie doar sa aiba proprietati anti-sebum.

Vezi si: Ce tratamente cosmetice trebuie sa-ti faci daca ai tenul acneic VIDEO

Ce analize trebuie sa-ti faci?
"Daca este vorba de o fata, ea trebuie sa-si faca in primul rand o ecografie ovariana pentru ca de foarte multe ori acneea se insoteste de ovarita micropolichistica. De asemenea, este nevoie de o consultatie la endocrinolog. In alta situatie, cand predomina la nivelul fetei pustulule, putem sa ne aflam in situatia unei tip de acnee suprainfectata", ne-a explicat dermatologul.

Totodata, poti sa-ti faci si un examen bacteriologic, sa vezi care sunt microbii care stau la baza aparitiei acneei.

Ce solutii ai?
Tratamentul acneei de pe corp se face in functie de cauza aparitiei acesteia. "Poti apela si la ajutorul unui autovaccin, preparat in functie de tipul de microb de pe piele", ne-a sfatuit doamna doctor Luminita Marinescu.

  • Acneea de pe corp: de ce apare si cum scapi de ea VIDEO

related posts

Modifică setările cookies