Actrița Ada Galeș, implicată într-o campanie de depistare a cancerului de sân. „Există acest risc pentru noi toți”


Octombrie este luna de luptă împotriva cancerului de sân, iar femeile au o nouă șansă de a afla cum pot depista la timp existența acestei afecțiuni. Actrița Ada Galeș explică de ce s-a implicat în această campanie de conștientizare.


Campania Are nevoie de tine. Vorbește cu EA! își propune să convingă cât mai multe femei din România să ia în serios o boală extrem de frecventă, cancerul de sân. Depistată la timp, ea poate fi învinsă. Acesta este motivul pentru care Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), cu sprijinul Roche România și al Facultății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, va amenaja un spațiu de examinări medicale gratuite.

În perioada 7-20 octombrie, femeile pot învăța de la studenții mediciniști cum se face autopalparea sânilor, cu ajutorul unor mulaje anatomice de sâni. Consultațiile vor fi acordate în cadrul Centrului Comercial Orhideea (București). Dacă nu ajungi la consultații, poți vedea AICI cum se face corect autopalparea sânilor.

Ada Galeș: „Există acest risc pentru toți”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Luna octombrie este dedicată luptei pentru sănătatea sânilor. ???? @lauraivancioiu ???? @alexgalmeanu

A post shared by Ada Gales (@adagales) on

Actrița Ada Galeș s-a implicat în această campanie de conștientizare și îi invită pe bărbați să-și convingă partenerele de viață să meargă la medic pentru un consult de rutină.

„Mă apropii de acest subiect din dorința de a ajuta și de a mă implica în viața oamenilor care trăiesc în același timp cu mine. Nu trăiesc cu teama că aș putea face cancer de sân, însă sunt conștientă că există acest risc pentru noi toți. Îmi dau seama că foarte multe femei se confruntă și nu știu de metodele prin care această boală ar putea fi prevenită, mai ales în mediul rural”, a spus actrița.

Ada Galeș a pozat îndrăzneț pentru fotograful Alex Gâlmeanu, special pentru această campanie de conștientizare.

Citește și: Tatăl lui Beyonce a fost diagnosticat cu cancer de sân. Cum e posibil

Hope kit-uri pentru paciente

În cadrul aceleiași campanii, circa 2.500 de femei diagnosticate cu cancer de sân și internate în spitalele din România vor primi niște kit-uri formate din materiale educaționale despre boală, produse de îngrijire, șosete călduroase, termosuri și ceai.

„Pentru pacientele diagnosticate cu cancer de sân este foarte important să ştie că nu sunt singure în lupta cu boala. Cu ajutorul acestui Hope Kit vrem să dăm un mesaj de speranţă pacientelor, să le ajutăm să treacă mai uşor peste perioadele mai dificile ale tratamentului, pentru a putea să iasă învingătoare din lupta cu această boală”, spune Cezar Irimia (foto), președintele Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).

Cancerul de sân este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală . În România, peste 9.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de sân, respectiv o femeie la fiecare oră. 

Tot în luna octombrie, FABC derulează și campania Nu am făcut destul, care are ca scop oferirea de investigații medicale gratuite pentru depistarea cancerului la sân în rândul femeilor din mediul rural. Anul acesta, campania se desfășoară în 14 sate din Satu Mare, Arad, Timiș, Hunedoara și Bihor. Mai multe detalii despre campanie și programul complet al caravanei pot fi găsite pe www.invingemcancerul.ro.

Credit foto Ada Galeș: Alex Gâlmeanu

  • Actrița Ada Galeș, implicată într-o campanie de depistare a cancerului de sân. „Există acest risc pentru noi toți”

related posts

Modifică setările cookies