Ai probleme cu greutatea? Cum sa te feresti de kilogramele in plus cu doar doua minute si jumatate de efort intens


Un nou studiu stiintific arata ca efortul intens timp de numai doua minute si jumatate ar putea fi de ajuns pentru a tine kilogramele departe, o sesiune concentrata de exercitii fizice avand ca rezultat arderea a pana la 200 de calorii.


Rezultatul studiului este cea mai noua dovada pentru eficienţa programelor de antrenament de înalta intensitate (High Intensity Training), prin care sesiuni scurte de exercitiu fizic intens sunt combinate cu pauze de recuperare, scrie Daily Mail.

In timpul a trei zile de studiu, cinci barbati sanatosi, cu varstele cuprinse între 25 si 31 de ani, au trait in camere sigilate pentru ca nivelurile de oxigen, de dioxid de carbon si de apa sa poata fi monitorizate pentru a se calcula numarul de calorii eliminate.

Barbatii au tinut si o dieta special dezvoltata pentru nevoile de energie ale fiecaruia. Doua zile din perioada studiului au fost destinate activitatilor sedentare, cum ar fi utlizarea computerului.

In ultima zi au facut exercitii fizice pe biciclete medicale, lucrand in cinci sesiuni a cate 30 de secunde de efort intens. Fiecare sedinţa a fost urmata de o perioada de patru minute de recuperare în care barbatii pedalau incet, intr-un regim de rezistenta redusa.

Rezultatele au aratat ca voluntarii au eliminat, in medie, un surplus de 200 de calorii pe parcursul zilei de antrenament.

Desi oamenii de stiinta nu pot dovedi ca aceasta tehnica provoaca pierderea în greutate, ei sunt de acord ca este un indicator al faptului ca eforturile fizice intense si de scurta durata pot ajuta oamenii sa isi mentina greutatea.

Citeste articolul complet pe mediafax.ro

  • Ai probleme cu greutatea? Cum sa te feresti de kilogramele in plus cu doar doua minute si jumatate de efort intens

related posts

Modifică setările cookies