Bea ceaiul care ti se potriveste: verde, rosu, alb sau negru! Care e preferatul tau?


Ai tot aflat diverse informatii, stiri si studii despre avantajele consumului de ceai in privinta siluetei si sanatatii. Dar oare stii care sunt beneficiile acestuia in functie de culoare? Iata-le explicate de un specialist naturopat.


CEAIUL ROSU
"Ceaiul rosu este din aceeasi gama cu ceaiul verde si cel alb. Ceaiul rosu este ceai din rooibos  - este o planta originara din Japonia, are culoarea rosie, un gust foarte placut. Are o mare cantitate de vitamina C, este antioxidant", spune medicul naturopat Daniela Busneag.

Cercetatorii au descoperit ca ceaiul rooibos are proprietati antialergice, antibacteriene, antispasmodice, antivirale, antioxidante si previne imbatranirea prematura. Cercetatorii japonezi au numit acest produs ceaiul vietii lungi.

Ceaiul rosu ajuta si la slabit. In China este foarte populara o dieta cu ceai rosu.

In aceasta dieta trebuie sa consumi 4 cani de ceai rosu pe zi, la fiecare masa. Alimentatia din timpul acestei cure trebuie sa fie bogata in orez, paste, legume si paine integrala. Sunt interzise zaharul, grasimile, lactatele, bananele, strugurii si carnea.

CEAIUL ALB
"Ceaiul alb este tot un fel de ceai verde, dar un ceai care este mai putin procesat, este mai aproape de esenta ceaiului verde. Este un ceai despre care se spune ca il beau oamenii bogati, este insa mai puternic", spune Daniela Busneag.

Potrivit CSID, ceaiul alb s-a dovedit a fi un aliat redutabil in lupta cu unele forme de cancer si cu bolile cardiace, datorita continutului bogat in antioxidanti si a potentialului de prevenire a procesului degenerativ la nivel celular.

De asemenea, contribuie la regenerarea celulara, grabind procesul de vindecare in caz de rani si mentine pielea ferma, nepermitandu-i sa atarne flasca. 

CEAIUL NEGRU

Ceaiul negru este obtinut din aceiasi planta ca si ceaiul verde. Are un continut bogat de vitamina C si E, care alaturi de antioxidati ajuta la neutralizarea radicalilor liberi. "Ceaiul negru este trecut printr-un jet de abur, dupa care este uscat timp de 24 de ore", ne explica Daniela Busneag. Potrivit cercetarilor, consumul de ceai negru regulat ne protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare. Ceaiul negru imbunatateste reactivitatea vaselor de sange si reduce tensiunea si rigiditatea arteriala.

CEAIUL VERDE
Ceaiul verde este un adevarat elixir pentru sanatate si silueta, avand proprietati diuretice,  detoxifiante si antiimbatranire puternice. Totusi, de multe ori el este consumat gresit si in exces, in speranta unei scaderi bruste in greutate.

Ceaiul verde este folosit pentru ameliorarea sclerozei multiple, tratamentul si prevenirea cancerului, prevenirea bolilor Alzheimer si Parkinson,  accelereaza metabolismul si ajuta la arderea grasimilor, se utilizeaza in tratarea poliartritei reumatoide si in tratarea bolilor cardiovasculare.

In plus, reduce riscul de boli de inima, de atac de cord si  riscul de cancer esofagian. Mai mult, consumul de ceai verde reduce dezvoltarea anumitor celule canceroase si  nivelul de colesterol din sange.

Potrivit unor studii, consumul regulat de ceai verde poate ajuta la prevenirea cariilor dentare prin uciderea bacteriilor care cauzeaza formarea placii dentare.

CITESTE SI:

Ceaiul verde este un miracol pentru organism...dar mare grija la efectele secundare!

Sfatul medicului: inlocuieste cafeaua cu ceaiul verde!

3 motive pentru care ceaiul verde este bun pentru piele

related posts

Modifică setările cookies