Bilanțul primei luni de la redeschiderea clinicilor stomatologice arată cifre îngrijorătoare! Ce declară medicul ortodont Denisa Zaharia


Dr. Denisa Zaharia, medic ortodont, semnalează că 30% dintre pacienții vechi au revenit la stomatolog cu probleme dentare agravate, într-un bilanț pe care l-a făcut la o luna după redeschiderea clinicii sale de stomatologie.


„Vorbim despre o scădere cu 30% a activității, pacienți noi cu 50% mai puțini, o creștere între 3-5 ori a prețului echipamentelor de protecție și cu 20% a prețurilor tuturor materialelor medicale folosite în tratamentele stomatologice, 30% dintre pacienții vechi au revenit la cabinet cu probleme agravate care au necesitat tratamente mai complexe și mai costisitoare", a declarat medicul Denisa Zaharia.

Cel mai alarmant aspect pe care l-a semnalat medicul este lipsa prevenției în rândul oamenilor și amânarea vizitei la stomatolog de la primele semne care anunță apariția unor probleme: „Gata cu teama! Este foarte important că oamenii să revină la controale și la tratamente în clinicile stomatologice! Amânarea începerii tratamentelor adecvate nu face decât să agraveze problemele, să complice tratamentele necesare, să prelungească durata procesului de intervenție și să scumpească procedurile. În prima luna de la redeschidere am sesizat complicații la mare parte din pacienții noștri aflați în tratament care nu au putut accesa serviciile stomatologice. Am avut multe cazuri cu inflamații gingivale, semne de igienă precară dentară, deteriorarea dinților la nivelul unor lucrări începute și nefinalizate, probleme la aparatele dentare, dureri acute cu inflamarea nervului, carii la copilașii care probabil au făcut exces de dulciuri în perioada această. Problemele nu se rezolva ignorându-le!

Perioada de vacanță pentru elevi și de lucru de acasă pentru adulți poate fi o ocazie bună pentru începerea unui tratament ortodontic în siguranță și cu mai puține implicații psihologice.

Este o perioada optimă de aplicare a aparatelor dentare pentru cei care au recomandare, fie că ne referim la adulți, care mulți lucrează de acasă în această perioada, fie că ne referim la copii sau adolescenți care au la dispoziție 3 luni până la redeschiderea școlilor și a universităților. În această perioada se pot acomoda mai ușor cu disconfortul primelor zile și pot veni mai ușor la controalele periodice”, a adăugat dr. Denisa Zaharia, medic ortodont.

În prima luna de la redeschiderea clinicii stomatologice PerfectDent, dr. Denisa Zaharia a constatat că toate categoriile de pacienți vechi au accesat serviciile medicale, însă foarte puțini au fost pacienții noi, cel mai probabil din cauza temerilor sau a regandirii bugetului existent: „Am avut pacienți de la 2 ani până la 80 de ani. Am programat persoanele vârstnice în prima parte a zilei și am avut surpriză plăcută, datorită lucrului de acasă, că persoanele active și părinții să-și dorească să se programeze la clinică pe tot parcursul zilei, fără a se mai înghesui la orele de seară care înainte de pandemie erau supraaglomerate. Toți cei care au venit și-au recăpătat încrederea în sistemul medical, au fost încântați de rigorile de siguranță măsurilor implementate și au fost foarte disciplinați în respectarea orelor de programare și a purtării echipamentului de protecție. ”

Vezi și: How to TikTok, episodul 5

related posts

Modifică setările cookies