Cu toate astea, produsele isi schimba gustul in functie de perioada in care stau congelate. Un pui intreg poate fi pastrat inghetat pentru o perioada de pana la un an. In schimb, copanelele, aripioarele sau pieptul de pui nu isi vor schimba gustul autentic daca vei avea grija ca perioade de congelare sa fie intre sase si noua luni.
Daca iti place pestele, ai grija, nu toate sortimentele se pastreaza la fel de mult. De exemplu, poti pastra codul inghetat pentru sase luni, in timp ce somonul doar pentru doua-trei. In ceea ce priveste carnea de vita, de porc, sau de miel, nu e indicat sa le pastrezi congelate mai mult de trei luni. Daca nu le consumi in aceasta perioada, gustul lor se va schimba.
Vesti bune daca esti o impatimita a fructelor si a legumelor. Daca le pastrezi inghetate, le poti consuma chiar si dupa opt luni. Inghetata in schimb, consum-o in maximum doua luni.
Daca esti adepta mancarurilor inghetate, ai grija! Congelarea nu va ucide bacteriile, asa ca fii prudenta atunci cand gatesti. Gandeste-te cu o zi inainte ce vrei sa prepari si lasa produsele in frigider pentru a se decongela. La temperatura camerei e mult mai usor sa se dezvolte bacteriile.