Ce este Clorofila lichidă, substanța minune promovată de influenceri pe TikTok. Cât de benefică este pentru sănătate


„Am scăpat de coșuri după ce am început să beau apă cu clorofilă”, spune o utilizatoare a aplicației TikTok. Filmulețele ei, postate pe contul chlorophyllgirl au adunat milioane de vizualizări, devenind virale. Ce este cu adevărat această substanță și cât de benefică este pentru organism? 


Consumul de apă cu clorofilă este azi printre cele mai urmărite tendințe din mediul online. Mai multe fete se filmează în timp ce își prepară licoarea miraculoasă, care, după cum menționează ele, le face tenul catifelat și le dă un plus de energie.  

@chlorophyllgirl Detoxes your body & skin and stops body oder ???????????????????? #chlorophyll #chlorophyllwater #skincare #skincarebyhyram #fyp ♬ Here - ✨????????????????????✨

Ce este cu adevărat clorofila lichidă și ce beneficii are pentru organism? 

Suplimentul de clorofilă lichidă se poate achiziționa de la magazinele naturiste sau online. A devenit popular, mai ales după ce mai multe filmulețe, în care oamenii beau apă verde, s-au viralizat pe TikTok. 

Clorofila este o substanță benefică pentru sănătate, dar este important să știm în ce cantități trebuie consumată și sursa de proveniență. Este considerată cel mai bun și cel mai puternic antioxidant. Conține vitaminele A, C, E, D, K, dar  și alți fitonutrienți necesari organismului. Consumul de clorofilă este recomandat în cazul unor afecțiuni medicale: gingivită, halitoză, ulcer gastric, dar este contraindicată femeilor însărcinate și persoanelor care suferă de gastrită acută. Consumul des și pe o periodă îndelungată poate duce la slăbiciuni musculare, crampe abdominale și grețuri. O cură cu acest supliment nu trebuie să dureze mai mult de 1 lună de zile, spun nutriționiștii. Dizolvată în apă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se administrează dimineața, pe stomacul gol. De asemenea, nutriționiștii recomandă să folosim surse naturale de clorofilă: iarbă de grâu sau de orz, alge, spirulină și multe alte plante verzi comestibile. 

 

Citește și: Cele mai bune alimente de consumat în timpul postului


Sursă foto: TikTok/ chlorophyllgirl

  • Ce este Clorofila lichidă, substanța minune promovată de influenceri pe TikTok. Cât de benefică este pentru sănătate

related posts

Modifică setările cookies