Ce este "Dieta Nordică? Avantajele de care poți avea parte


Dieta Nordică vă încurajează să includeți în alimentație cât mai multe alimente pe bază de plante.


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține "Dieta Noridcă" ca pe un mijloc de reducere a bolilor. Nutriționiștii apreciază conținutul ridicat de fibre. Această dietă datează de pe vremea vikingilor care vindecau oamenii de diferite boli contagioase.

Ce este mai exact dieta nordică?

În mod obișnuit, este definită ca o dietă bazată pe alimentele din Europa de Nord. Această dietă este bogată în pește, boabe, legume și fructe de pădure.

"Dieta Nordică" este la fel de importantă în ceea ce privește sustenabilitatea ca și nutriția și este, de obicei, asemânată ca o dietă ecologică care abordează alimentele prelucrate în favoarea meselor gătite, bazate pe proteine slabe, carbohidrați și grăsimi.

"Se bazează pe alimente întregi și este, prin urmare, mai scăzută în carbohidrați și alimente care nu au nutrienți în comparație cu dietele tradiționale occidentale", a declarat Dieteticianul Nicola Ludlam-Raine pentru The Independent

Alimentele se găsesc în Danemarca, Finlanda. Islanda, Norvegia și Suedia și includ carne de vânat, păsări de curte, leguminoase, legume rădăcinoase și cereale integrale.

  • Ce este Dieta Nordică? Avantajele de care poți avea parte

related posts

Modifică setările cookies