Ce mananca oamenii in 2014 este nociv. "Otravurile" pe care le consumi fara sa-ti dai seama


In ultimii ani, consumul de zahar si alimente procesate a crescut considerabil, in timp ce untul sau ouale au fost eliminate in proportie destul de mare din alimentatia zilnica. 


1. Consumul de zahar a crescut infiorator de mult in ultimii ani, marii consumatori de alimente dulci fiind predispusi riscului de a suferi de afectiuni cardiovasculare si metabolice grave, precum obezitatea, bolile de inima sau diabetul zaharat.

2. Sucurile de fructe nu lipsesc din alimentatia zilnica din ziua de azi, desi contin o cantitate considerabila de zahar. Se pare ca zaharul in forma lichida nu este perceput de catre creier la fel ca cel in forma solida, situatie ce determina o crestere semnificanta a numarului de calorii.

3. In ultimele decenii, consumul de calorii a crescut considerabil, iar odata cu acesta a crescut si riscul dezvoltarii unor afectiuni grave ale organismului, obezitatea, bolile cardiovasculare si cele metabolice fiind printre cele mai frecvente.

4. Grasimile traditionale ce pot fi gasite in unt, untura sau uleiul de cocos au fost inlocuite cu uleiurile vegetale procesate, bogate in Omega 6, ce pot contribui la dezvoltarea unor afectiuni ale aparatului cardiovascular

5. Untul, care contine nutrienti ce protejeaza organismul de eventualele probleme ale inimii,  a fost inlocuit de margarina, aliment care, conform studiilor realizate in ultima vreme, favorizeaza dezvoltarea unor boli ale inimii.

6. Uleiul de soia, obtinut in special din alimentele procesate, este consumat in cantitati incredibil de mari, astfel incat acesta a devenit o sursa majora de calorii si consumat in exces, reprezinta un factor de risc destul de mare pentru dezvoltarea unor afectiuni serioase.

7. Graul ce se cultiva in prezent contine cu aproximativ 19-28% mai putine minerale precum magneziu, zinc sau cupru si este daunator celor ce prezinta intoleranta sau chiar alergie la gluten.

8. Desi ouale fac parte din categoria alimentelor cu proprietati nutritive, al caror consum nu conduce la cresterea colesterolului rau din sange, totusi acesta a scazut dramatic in ultima vreme.

9. In prezent, alimentele procesate sunt printre favoritele consumatorilor din toata lumea, fiind sesizata o crestere impresionanta a acestora, desi sunt nocive pentru organism.

10. Consumul crescut al uleiului vegetal a modificat in mod direct cantitatea si compusii acizilor grasi din organism si in mod indirect structura intregului mecanism de functionare a organismului.

related posts

Modifică setările cookies