Jurnalistii de la New York Daily News au intervievat cativa dintre cei mai importanti experti in alimentatie din Statele Unite si au facut un top 5 al alimentelor care trebuie evitate.
Carnea de vita: "Exista o contaminare prea mare de E. coli in carnea noastra de vita. Eu nu cumpar niciodata decat daca este organica si nu o consum la restaurant", spune Nancy Huehnergarth, consultant in siguranta alimentara.
Carnea de pui: Nancy Huehnergarth recomanda sa eviti si carnea de pui de pe rafturile supermarketurilor. Nu doar ca acestia sunt plini de apa, sare si hormoni, dar conditiile in care cresc puii nu sunt deloc igienice. Potrivit raportului dat de Centrul de Control si Preventie a bolilor alimentare, carnea de pui provoaca cele mai multe decese (19% din totalul pericolelor alimentare).
Laptele crud: Marion Nestle, profesor de nutritie de la Universitatea din New York, avertizeaza cu privire la pericolele laptelui crud, nepasteurizat. "Nu are cum sa fie comercializat intr-o forma sigura si poate sa contina bacterii foarte periculoase".
Mai multe pe foodstory.ro.
Citeste si:
10 alimente din frigiderul tau pe care nutritionistii iti recomanda sa le arunci imediat
5 otravuri ascunse din alimentele de la supermarket. Nu stii, dar le consumi zilnic