Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când înghiți gumă de mestecat? Ce se spune despre combinația chimică din acest produs


Unul dintre coșmarurile copilăriei este acela de a înghiți o gumă de mestecat. Tuturor ni s-a spus, la un moment dat, de către părinți, să avem foarte mare grijă la acest produs, iar mulți dintre noi nu aveam acces deloc la gume colorate și aromate.


Există însă o mulțime de opinii legate de acest subiect, mai ales că 100 000 de tone de gumă de mestecat sunt consumate anual.

Există voci care spun că cea mai veche gumă de mestecat găsită vreodată are 9000 de ani, iar experții se întreabă ce se va întâmpla cu volumul imens pe care îl aruncăm zi de zi, dacă el nu se descompune așa cum ne așteptăm.

Unii specialiști ne spun că înghițirea gumei nu are afecte negative asupra unui stomac sănătos. Făcută din cauciuc natural, îndulcitori, coloranți și arome, produsul nu este tocmai ușor de digerat – fiind un amestec de elastomeri, rășini, grăsimi și ceară, printre altele. Chiar și așa, sistemul nostru digestiv poate face minuni și este eficient în dizolvarea multor alimente considerate nepotrivite consumului uman.

Alții, însă, ne avertizează că dacă înghițim constant gumă de mestecat, stomacul va obosi, sistemul digestiv se poate bloca și pot să apară complicații. Ele sunt, însă, extrem de rare.

Nu același lucru se întâmplă și cu gumele pe care le aruncăm în coșul de gunoi. În lipsa acidului gastric, acestea rezistă pe perioade de timp incredibil de lungi și contribuie la maldărele de resturi care se descompun foarte, foarte greu.

  • Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când înghiți gumă de mestecat? Ce se spune despre combinația chimică din acest produs

related posts

Modifică setările cookies