Ce se intampla in organismul tau atunci cand casti si de ce faci asta? Afla cat de important este acest obicei pentru sanatatea ta


Rasul poate fi unul dintre cele mai contagioase lucruri, insa la fel de contagios poate fi si cascatul. Rolul cascatului ramane unul extrem de important la nivelul organismului, acesta reusind sa te fereasca de o posibila problema cerebrala.


Desi comunitatea medicala nu ofera o un raspuns oficial, cea mai comuna explicatie ramane cea conform caruia cascatul este provocat de o crestere a temperaturii la nivelul creierului.

Doctorul Steven M Platek sustine ca partea cerebrala este extrem de costisitoare cand vine vorba de energie.

Citeste si: Suferi de acnee? Iata 9 recomandari de dieta prin care poti s-o reduci in 2 saptamani

"Creierul are forma si marimea unui grapefruit insa poate consuma 40% din energia metabolica. Si acest lucru il poate incalzi."

Citeste si: Vrei sa slabesti si sa te detoxifiezi? Tine o cura cu verdeturi de primavara

Oamenii de stiinta au observat ca acest obicei are un efect de racire, prevenind o supraincalzire la nivelul creierului si scade risul de aparitie a deficientului de atentie.

Temperatura la nivelul creierului creste atunci cand esti obosit, cand nu te simti stimulat( cand esti plictisit) sau ai o infectie in organism.

Potrivit unui articol din Huffington Post, temperatura creierului poate fi determinata cu ajutorul a 3 variabile: tensiunea arteriala, temperatura sangelui si productia de caldura metabolica din creier.

Astfel, cascatul duce la alterarea primelor 2 variabile: ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la racirea vaselor de sange de la nivelul creierului.

Pentru a raspunde la intrebarea ce se intampla in organism atunci cand casti trebuie sa prezentam putin procesul. Atunci cand casti, gura ta se deschide larg inhaland un volum ridicat de oxigen si expira rapid.

In timpul actiunii, muschii din jurul cutiei craniene se misca rapid contribuind la o racire a zonei.

Intr-un nou studiu, cercetatorii au observat ca temperatura la nivelul creierului scade in momentul in care este urmata de cascat.

Totodata, acestia au demonstrat faptul ca exista o tendinta de crestere a tendintei de a casca atunci cand temperaturile sunt mai mari(care contribuie vizibil la incalzirea creierului), fata de atunci cand este frig afara.

related posts

Modifică setările cookies