Pentru multe persoane, apa cu castravete este un fel de licoare magica. Motivul? Potrivit interesting-facts.info, castravetii sunt plini de vitamina A si C, contin acid folic, calciu, fosfor, zinc si potasiu. Astfel, daca adaugati cateva feliute in apa, o transformati intr-o bautura plina de nutrienti, care ajuta la pierderea kilogramelor in plus intr-un mod natural.
Slabirea presupune reducerea aportului de calorii, iar cel mai bun mod de a face acest lucru este prin inlocuirea mancarurilor bogate caloric cu altele slabe caloric. Prin consumul ridicat de apa cu castravete si reducerea alimentelor nesantoase, care ingrasa, silueta va arata bine si va scapa de grasimi in mod natural.
Apa nu e deloc bogata in calorii, iar castravetii au doar 50. Astfel, prin consumul de apa cu castravete in locul altor feluri de mancare nocive, are loc pierderea in greutate. In plus, mai exista o multime de beneficii pe care le aduce consumul acestui lichid.
Este bun pentru piele
Castravetii contin 95% apa, deci sunt excelenti cand vine vorba de hidratarea pielii. Semintele lor contin vitamina E si potasiu, care, din nou, sunt benefice pentru piele. Nu in ultimul rand, mai contin dioxid de siliciu, ideal in tratarea acneei.
Reprezinta o sursa buna de antioxidanti
Legumele pe care le consumam mai ales in salate contin alphacaroten, betacaroten, luteina si zeaxantina, care lupta impotriva radicalilor liberi si elimina toxinele din organism.
Reduce colesterolul si tensiunea arteriala
Studii recente au demonstrat ca anumiti compusi din castraveti contribuie la reducerea colesterolului. In plus, contin potasiu, magneziu si fibre care contribuie si la mentinerea unei tensiuni arteriale constante.
Reteta de apa cu castravete:
E nevoie de un castravete proaspat, care trebuie spalat bine de mizerie si bacterii. Se feliaza cu sau fara coaja, in functie de preferinte, si se adauga intr-un recipient cu apa. Se lasa sa se odihneasca timp de cateva ore sau chiar peste noapte si apoi se consuma. Se pot adauga, pentru un plus de gust si aroma, menta, lamaie sau capsune.